Ekstraforestillinger på teaterkonsert beethoven og fruen fra havet lagt ut for salg

Både Teaterkonsert Beethoven og Fruen fra havet har blitt omfavnet av publikum såvel som anmeldere. Og pågangen fra publikum er så stor at det har utløst ekstraforestillinger!
30.09.2013
TEATERKONSERT BEETHOVEN

RAs Ole S. Nerheim omtaler verdenspremieren som ikke mindre enn «…et musikalsk fyrverkeri med visuell orgasme». Videre beskriver han sin egen teateropplevelse den kvelden som «Det er sjelden at jeg som anmelder smyger meg ut fra teatret i pausen for ikke å røpe hva jeg mener, mens jeg tørker vekk en rørt tåre, og samtidig føler at pausen mellom første og andre akt var en lang lidelse».

Nrk Rogalands anmelder, Marianne Terjesen,  konkluderer med at «Teaterkonsert Beethoven» er en fryd for øret, og også for øyet. Oppsetningen er stappfull av energi, og spektakulær med sine fantasifulle kostymer, effektfull bruk av lys og mørke, og akrobatiske elementer».

Kristin Aalen skriver i Stavanger Aftenblad at «Nikolaj Cederholms dansk-norske ensemble fremfører 27 låter slik at publikum ble revet med og kvitterte med trampeklapp på premieren».

Det er lagt ut ekstraforestillinger frem til 21. desember

FRUEN FRA HAVET

NRK Rogalands anmelder, Marianne Terjesen, skriver at «Her får vi et eksempel på stor, klassisk dramatikk (fra 1888) satt inn i vår tid på en måte som virker ny og frisk samtidig som den tar vare på Ibsens grunnleggende spørsmål til menneskene», «»Fruen fra havet» på Rogaland Teater har sin store force i at den er moderne uten å bli affektert og krampaktig».

Engwall Pahr-Iversen i Rogalands Avis mener at «Forestillingen byr på en livets karusell av menneskelige opp- og nedturer og er mesterlig gjennomført i alle ledd. Dertil dokumenterer den at også Ibsen kunne være en lystig sjel��, og konkluderer med at «Fruen fra havet» er blitt en forestilling som Rogaland Teater kan vise frem hvor som helst, og som igjen bekrefter at når teatret er på sitt beste, hører det hjemme ikke bare i en nasjonal elitedivisjon. Den stående applausen som strømmet mot skuespillerne ved sceneslutt, kan tas som en understrekning av det synspunktet».

Aftenbladets anmelder, Tarald Aano vurdering understreker at «Nettopp der ligger selvsagt genistreken: Ibsen er dagligdags, det er jo våre historier han viser oss, og dramaet ligger akkurat i det nære, det gjenkjennelige, det som treffer oss i magen – enten den rister i latter eller klumper seg i ubehag».

Det er lagt ut ekstraforestillinger frem til 14. desember
Hjem / Arkiv