Gave fra Odd Fellow til Barne-og ungdomsteatret

Barne-og ungdomsteatret har mottatt en gave fra Odd Fellow som barn i hele regionen får nyte godt av!
22.01.2018
odd-fellow 03
Barne- og ungdomsteatret (BUT) har siden starten i 1957 vært et meget populært kulturtilbud med medlemmer fra hele Stavanger-regionen. Med årene har tilbudet vokst til å bli en av hjørnesteinene i regionens kulturliv og er en viktig del av teatrets identitet, særlig lokalt i Stavanger-regionen. Virksomheten består i hovedsak av klubbaktiviteter for barn og unge som er interessert i teater, to til tre oppsetninger hvert år og et kontinuelig teatertilbud til de aller yngste annenhver lørdag.

At BUT er en viktig og tydelig rekrutteringsarena for framtidige profesjonelle scenekunstnere er en gledelig bieffekt, men den sentrale målsetningen for BUT er naturligvis å gi barn og unge et fullverdig tilbud i dag.
Alle forestillinger i BUT-regi har et kvalitetsstempel og publikum blir tatt på største alvor uansett hvor de befinner seg. Derfor syntes BUT oppfordringen fra Odd Fellow om å utvikle et teatertilbud til barn og unge som er innlagt på SUS var veldig spennende. Loge 5 Vesterlen er en Odd Fellow losje i Stavanger. For å markere at Vesterlen er 100 år i år, har losjebrødrene - dvs medlemmene - samlet inn et større beløp gjennom utlodninger etc. blant medlemmene. Og lørdag 20. januar fikk BUT overrakt gaven på kr 200.000 kr som muliggjør et utvidet teatertilbud.

«Vi ønsker å spille teater der publikum er, og noen er på sykehus. Når barn blir innlagt, møter de som oftest en helt ny og ukjent verden. Teater er øyeblikkets kunst og med dette teatertilbudet kan vi skape et direkte møte mellom barn som sammen skaper det som skjer», sier en glad Bjørn Ravn Carlsen.
«Odd Fellow er allerede sterkt engasjert på SUS gjennom kafevirksomheten på SIRIUS; et tilbud til kreftpasienter. Dette tiltaket er et fellestiltak hvor alle dame- og herrlosjene i distriktet er involvert. Samarbeidsprosjektet med barneavdelingen og teatret er et rent Loge Vesterlen-prosjekt, men håpet er at det etter hvert kan omfatte enda flere losjer», sier Hard Olav Bastiansen i Odd Fellow.

BUT skal i gang med å produsere 1-2 forestillinger som skal ha en fast visning hver måned i 2 år fra premieredato. Forestillingene vil også ligge i Rogaland Teaters faste repertoar og derfor blir dette en gave til hele regionen generelt og målgruppen barn på sykehus spesielt.  
 
Hjem / Arkiv