Heddanominasjoner til Rogaland Teater

Rogaland Teater har forsynt seg godt av Hedda-priser de siste årene og i juni kan det bli nye utmerkelser.
23.05.2016
shdirdal carol presse-7887
Rogaland Teaters sterkt omarbeidede versjon av Charles Dickens sin klassiske julefortelling, "A Christmas Carol", i regi av Yngve Sundvor er tilgodesett med hele to nominasjoner. Nina Ellen Ødegård kan få pris som Beste kvinnelige skuespiller, og "A Christmas for Carol" er nominert til den gjeve prisen for Årets forestilling.
I A Christmas for Carol har den surmagede forretningsmannen Scrooge skiftet kjønn og flyttet noen hundreår fram i tid, til årene etter Krisen. Hun er like humørløs som sitt mannlige forbilde og herser nådeløst med sine medmennesker.

I juryens begrunnelse kan man lese følgende om nomiasjonen av Årets forestilling: 
Yngve Sundvor har gjort Charles Dickens-klassikeren Et juleeventyr til en humoristisk fremtidsfabel med film noir-elementer. Scrooge er blitt til en kvinne ved navn Carol. Hun spilles av Nina Ellen Ødegård, i en verden der miljøkatastrofen har rammet. Slik fyller selve forestillingen «A Christmas for Carol» den samme funksjonen som fremtidens juleånd: Den viser sitt publikum en mulig fremtid, og spør om det er slik vi vil at den skal bli.

Om nominasjonen av Beste kvinnelig skuespiller skriver juryen følgende: Nina Ellen Ødegård er utdannet fra Teaterhøgskolen, KhiO (1999–2002). Hun debuterte ved Rogaland Teater hvor hun har hatt sitt hovedvirke siden. Her har hun blant annet spilt Margarita i Bulgakovs «Mesteren og Margarita», tittelrollen i Strindbergs «Frøken Julie» og Ellida Wangel i «Fruen fra Havet». På Oslo Nye Teater har hun tolket rollene som Bess i «Breaking the Waves», Nora i «Et dukkehjem» og datteren Eva i Ingmar Bergmans «Høstsonaten». Ødegård ble tildelt Heddaprisen i 2005 for rollen som Josie i «Måne for livets stebarn» av Eugene O'Neill på Rogaland Teater.

Hedda prisen går av stabelen 12. juni Nationaltheatrets hovedscene. 

A Christmas for Carol ringer julen inn fra november 2016.
 
Hjem / Arkiv