Heddaprisnominasjoner til rogaland teater

Aladdin og Guren på lista over Heddanominasjoner
21.05.2013
Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Ansvarlig arrangør er Norsk teater- og orkesterforening, og det overordnede, faglige ansvaret er lagt til Heddakomiteen. Juryen har i teatersesongen 2012-2013 bestått av Thoralf Berg, Therese Bjørneboe, Gunnar Germundson, Karen Frøsland Nystøyl, Karoline Skuseth, Astrid Sletbakk og Cecilia Ölveczky og årets utdeling skjer på Det Norske Teatret søndag 9. juni.

Heddajuryen har vurdert årets norske teaterforestillinger, og listen over de nominasjonsverdige er nå klare! På denne listen finner vi altså Helga Guren som er nominert til beste kvinnelige hovedrolle/medspiller i henholdsvis OH MY GOD og Når enden er god er allting godt. Helga Guren, 27, er oppvokst i Rygge og utdannet ved Teaterhøgskolen, Esper Studio New York og Stockholms dramatiske høgskola. Guren har medvirket i forestillinger ved Riksteatret, Det Norske Teatret, Hålogaland Teater og Dramaten, Stockholm. Hun har også drevet med turn og akrobatikk, sunget med Alastair Laurence Jazz Trio og spiller hardingfele. I tillegg har hun medvirket i internasjonale danse- og teaterforestillinger bl. a. på Moderna Dansteatern i Stockholm og under ImPulzTanz i Wien. Hun var med i Rogaland Teater og Riksteatrets samarbeidsprosjekt «Little Me», spilte Lucifer i «Sonny», hovedrollen i «Nattergalen» og deltok i «Festen», alle ved Rogaland Teater.

Barne-og ungdomsteatret er også på nominert i kategorien beste barne-og ungdomsforestilling med ALADDIN i regi av Nina Godtlibsen. «Aladdin» er basert på «1000 og en natt» og «Aladdin og den vidunderlige lampen». Teksten er nyskrevet for Barne- og Ungdomsteatret og har en Bollywood-vri med sang og dans, glitter og stas, indisk dans og norsk musikk. Historien er universell: fattiggutten som uredd tar opp kampen mot den onde trollmannen som vil tilrane seg makt over hele verden. Regissør Nina Gottlibsen er utdannet dramaturg ved Aarhus Universitet og har studert teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Rogaland Teater har drevet sitt Barne- og Ungdomsteater i 56 år og var i fjor nominert i samme kategori for forestillingen FLUENES HERRE.
Hjem / Arkiv