Her er våren 2015 på Rogaland Teater

Vi har tilrettelagt for en vårsesong med stor variasjon og bredde i repertoaret og kan by på intet mindre enn en norgespremiere og tre urpremierer.
27.11.2014
Vi åpner vårsesongen med ungdommelig pågangsmot i en slagkraftig forestilling, der Ungdomsteatret gyver løs på den dramatiske tungvekteren Ibsen i SKAMBANK IBSEN. De unge skuespillerne skal entre wrestlingringen utstyrt med sine Ibsen-favoritter og bokstavelig talt sloss med både dramatikeren og hverandre. Vårens første Hovedsceneproduksjon blir en bloddryppende affære når vi presenterer LA DEN RETTE KOMME INN, basert på John Ajvide Lindqvists sensasjonelle debutroman. Fra svensk drabantby på Hovedscenen beveger vi oss til et toscansk landskap på Intimscenen med Norgespremiere av Sergei Belbels knivskarpe surrealistiske grøsser I TOSCANA. Urpremiere blir det i Teaterhallen når Tore Renbergs nyskrevne stykke FEMTI FLOTTE ÅR MED FRODE KOMMEDAL settes opp. I ekte Renbergsk ånd blir vi servert et komisk drama og karakterdrevet stykke som er dyppet i samtidsrealisme. I vår får vi får vi også stifte bekjentskap med en ny lokal forfatterspire i 21-årige Sunniva Louise Harboe fra Bryne. Hun var vinneren med stykket FORANDRING FRYDER i årets dramatikerkonkurranse i regi av Den Unge Scene (DUS), som Ungdomsteatret setter opp i Kjellerteatret. Vi avslutter selvsagt sesongen med løssluppen teaterlek og SOMMERTEATER på idylliske Hindal Gård.
Foruten våre egne produksjoner presenterer vi to gjestespill på Tou Scene. I januar kommer Jo Strømgren kompani på besøk med forestillingen ORIGIN OF SPECIES. I år som i fjor ser vi frem til å ta i mot våre venner i STATSTEATRET med deres femte episode av sin Norgeshistorie. Denne gangen har de rykket lengre frem i tid og kommet til 1880. Hvordan dette året fortonet seg for en norsk utvandrerfamilie i syndens pøl, Chicago, får vi se i urpremieren av 1880 - AMERIKA.
 
Hjem / Arkiv