KUNST ble mottatt med langvarig og stående applaus av premierepublikumet.

Og b��de Rogalands Avis og Aftenbladets anmelder var begeistret for forestillingen.
25.04.2016
kunst shdirdal presse-9723
Rogalands Avis kvitterte med en sekser og Aftenbladet med en femmer på terningen etter lørdagens premiere.

Begge anmelderne trekker frem dramtiker Yasmina Rezas sterke tekst og Rogalands Avis understreker denne ved Rezas eget sitat: «Menneskelig drama består ikke av store, tragiske skismaer. For det meste er det fullt av detaljer, små skraper, rynker, mikro-hendelser, som til sammen utgjør vår livskamp». Den resepten har hun også fulgt i «Kunst».
Også skuespillerprestasjonene imponerer anmelderne og i Rogalands Avis finner vi følgende sitat: "Instruktøren Anders Dale har evnet å instruere både seg selv og sine to medspillere, slik at de framstår i det nakne scenerommet som en balansert og stødig treklang. Både som solister og i tutti, spiller de en solid og sober kammerkonsert – det er nemlig blitt en meget munter forestilling i all sin tristesse. Det er mer enn godt gjort, herved være det godtgjort."
Les hele anmeldelser her

Aftenbladet er også begeistret og trekker frem den gode dymanikken mellom de tre på scenen. "Regissør Anders Dale sørger for at de giftige replikkene spretter som ping pong-baller i den sparsomt møblerte Intimscenen. Øystein Martinsen utformer legen og kunstkjøperen med en passe porsjon selvtillit, men også sårbarhet, Dale gir Marc den rette aggressiviteten og arrogansen, og Marko Kanic er perfekt til å framstille Yvans oppgitte nervøsitet som det ene øyeblikket er sytete, det neste påkaller vår medfølelse." Aftenbladet oppsummerer med at "teaterstykket "Kunst" ikke bare handler om kunstsyn, men også om hvorvidt vennskap tåler at man har ulik smak. Det er fornøyelig turnert."
Hjem / Arkiv