Lei av dårlige nyheter?

Her kommer det noen gode nyheter fra Rogaland Teater!
15.03.2021
maria stuart 2022
Starten på 2021 har på mange måter vært svært tung. Regjeringen har innført de strengeste tiltakene siden mars 2020, vaksinene lar vente på seg og nye virusmutanter ser ut til å true på alle kanter. 
Men hold ut – det er lys for enden av tunnelen! Og her kommer det gode nyheter som perler på en snor fra oss!

Prøv lykken! 
Vi jobber hele tiden for at det skal finnes nok nytt, annerledes, spennende, øyeåpnende, tilkoblende og avkoblende på teatermenyen. Og vi kan nå stolt presentere Spilleren av selveste Fjodor Dostojevskij som blir siste premiere i vår!  Den store forfatteren hadde en Akilleshæl: nemlig spenningen ved spillebordet, og han skrev romanen på kun 26 dager for å innløse sin egen spillegjeld. Og i Spilleren blir det høyt spill om penger og kjærlighet!  

I Spilleren er vi i en by, et sted i Europa, hvor en broket forsamling av ymse personligheter møtes med et felles mål: drømmen om å ta storeslem. Dvs å vinne jackpoten, kjærligheten og den evige lykke! Byen er en verden av muligheter og du er kun en enkelt spilleomgang fra å få oppfylt dine drømmer. 
Premiere 15. april i Teaterhallen.

Velkommen til bords!

Ungdommen flytter inn på Intimscenen i mai!
«La oss håpa at restriksjonane snart blir letta på, slik at fleire enn ti unge – og gjerne vaksne! – om gongen kan få sjå ungdomsteater som både får deg til å le og tenkja» skrev Aftenbladets anmelder etter premieren på Jeg kan være en annen i februar. Og jammen ordner det seg for kvalitetsfolk og vi kan nå åpne opp for 29 publikummere når ungdommene kommer tilbake med Jeg kan være en annen fra 12. mai! 
Les hele anmeldelsen her

Sitt ringside når Maria Stuart og Elizabeth I fortsetter kampen på Hovedscenen våren 2022!
I mars 2022 rigger vi oss igjen til med det storslåtte, klassiske kostymedramaet og overflødighetshornet Maria Stuart. Dette er fortellingen om en sinnsopprivende maktkamp mellom to ikoniske dronninger. I det ene ringhjørnet den frigide, protestantiske og kroppspansrede Elizabeth I av England. Og i motsatt hjørne den fengslende, katolske femme fatale Maria Stuart av Skottland. Det er Nina Ellen Ødegaard som gir oss jomfrudronningen Elizabeth og Helga Guren fyller rollen som Maria, i et scenebilde som bruker middelalderens grandiose estetikk for alt den er verd.
Nypremiere 23. mars 2022!
 
Hjem / Arkiv