Ny arena for sommerteater

Vi kan herved presentere HINDAL GÅRD, som ligger et steinkast fra Vaulen badestrand, som ny arena for sommerteater. Fra 6. juni blir det løssluppen teaterlek i herskapelige omgivelser.
06.02.2013
plakat-liste sommerteater
Da Rogaland Teater og Kulturkompaniet i 2007 første gang presenterte sommerteater for barnefamilier på den lille øya Natvigs Minde midt i Stavangers havnebasseng, var det med en intensjon om å starte en ny tradisjon. Og sånn ble det. Hver sommer har barn og voksne blitt underholdt med løssluppen teaterlek i et ekte maritimt miljø. Og hvert år har publikum strømmet til for å oppleve det lille kinderegget med båttur på fjorden, strandhugg på øya og en ellevill teateropplevelse for hele familien. Tilsammen har n��rmere 40 000 små og store moret seg med oss gjennom årene!

Men nå er altså Natvig Minde som arena for sommerteater en saga blott. Bakgrunnen for dette er økonomi. Leieavtalen har økt og Rogaland Teater og Kulturkompaniet fant ikke økonomisk rom for å fortsette med sommerteater på Natvigs Minde i 2013.
Men tradisjonen med sommerteater gir vi ikke slipp på. Vi har saumfart distriktet etter et sted som har de riktige rammene for vårt kinderegg konsept og etter lang tids leting kan vi stolt presentere  Hindal Gård som ny arena for sommerteater i regi av Rogaland Teater og Kulturkompaniet.

Hindal Gård er en perle, med de riktige rammer for et sommerteater og med god boltreplass for både store og små. Her er man på landet midt i byen. Gården ligger i gåavstand til Vaulen badestrand.

Hindal kom i familien Helliesens eie i 1825. Den var en bryllupsgave fra Helmich Gabrielsen til datteren Karen Laurentse og hennes tilkommende mann Ole Helliesen. Gården hadde da en helt annen størrelse enn den har i dag. Den strakte seg fra sør om Hinna stasjon til Mariero og fra "landeveien", som i dag kalles "Gamleveien", til Gandsfjorden. Hindal Gård er den eneste herregården her i distriktet som fremdeles drives av den familien som i sin tid grunnla den.

Opp gjennom årenes løp har Hindal Gård blant annet vært sommerresidens, rideskole og kennel. Fra sommeren 2013 blir Hindal Gård, med sine herskapelige omgivelser, rammen for sommerteater og tradisjonen tro kommer humorstrikken til å spennes og barn og voksne kan glede seg til en ny vri av SNØHVIT i regi av Vegar Hoel fra 6. juni.
Hjem / Arkiv