NYHET PÅ ROGALAND TEATER!

I dag inviterte vi til presselansering av Chaplin: Diktatoren
28.04.2017
original plakat
Chaplins Diktatoren settes opp for første gang i Norge på en teaterscene. Og det skjer på Hovedscenen på Rogaland Teater. 

I dag er Diktatoren bevart i USAs National Film Registry, som hvert år innlemmer 25 «kulturelt, historiske eller estetiske signifikante filmer». 

Diktatoren er Chaplins første talefilmen og kom først i 1940. Den handlet om mannen som Chaplin hadde flere likheter med. De var født fire dager fra hverandre, begge var født utenfor ekteskap, begge hadde sterke forhold til sine mødre, begge hadde alkoholiserte fedre, begge hadde sinnssykdom i familien. Og så lignet Chaplins filmkarakter svært mye på den andre i virkeligheten, på grunn av den umiskjennelige «tannbørstebarten». Det var selvsagt Adolf Hitler.

Begge var også kjent for voldsomme humørsvingninger og en stor grad av selvopptatthet.

Manuset, som i disse dager føres i pennen til Morten Joachim, som også er regissør, kommer til omhandle både selve filmen Diktatoren og en biografisk vinkling av Chaplin. Skuespiller Lars Funderud Johannessen får en stor oppgave med å levendegjøre både Chaplin selv og hans to rollefigurer fra filmen Diktatoren. En utfordring han ser frem til å ta fatt på.

Fikk ja fra Chaplinfamilien

- Vi har fått klarsignal fra Chaplins familie som har godkjent Diktatoren som teaterforestilling og hovedrolleinnehaver Funderud Johannessen. Vi har jobbet siden oktober for å få rettighetene. Familien har vist oss den kjempe tillit ved å gi oss rettighetene til Diktatoren for teaterscenen.

- Dette er en fjær i hatten, ikke bare for oss, men for hele teater-Norge, sier Arne Nøst.

Foruten Morten Joachim på regi, består det kunstneriske teamet av Arne Nøst som scenograf, Christian Lovery som kostymedesigner og Andres Brunvær Hauge på som komponist.

Premieren på «Chaplin: DIKTATOREN blir 15. november 2017.
Billetter legges i salg i løpet av mai.
Hjem / Arkiv