Påklederen begeistret både publikum og anmeldere

Det var stor stemning under lørdagens premiere av Påklederen
10.10.2017
 dtx1605 1
Publikum kvitterte med trampeklapp og hurrarop etter lørdagens premiere. 
Rogalands Avis anmelder var over gjennomsnittet begeistret og  og mener Påklederen er "En scenisk pardans som betar og begeistrer". Han fremhever spesielt Epen Hana og Even Stormoen og beskriver dere sceneinnsats på følgende fargerike måte" I den gamle turnsalen fremstår to sceneskikkelser som med megetsigende musikalske virkemidler – her inngår alle klangfarger fra det sarteste pianissimo til det voldsomste crescendo – risser opp to levde liv slik at du røres, gripes – og ler både av og med dem".
Han triller en sekser på terningen og gir tommelen opp til både scenografi, statister og medspillere "Oppsetningen er for øvrig i ånden til Sir Donald Wolfit: King Lear-ensemblet er amatører, og viser det med bravur. Det er ingen fare for at de skal sette «Sir» i sceneskyggen, mens både «Sir»s kone Pus (Anette Hoff), hans faktotum Maggie (Marianne Holter) og hans «understudy» (Katharina Rudjord) er gode akkompagnatører til de to hovedpersonene. De fyller godt ut både scenerommet og scenebildet som for øvrig er svært fikst tenkt og utført.
Les hele anmeldelsen her

Hans kollega i Aftenbladet mener "skuespillerne Even Stormoen og Espen Hana briljerer i sine roller. Førstnevnte er eminent i å levendegjøre den selvopptatte Sirs grufulle humørsvingninger, fra hulkende redsel over ikke å huske første replikk i «King Lear» til raseri over at Hitlers fly har vært så frekke å bombe teatret der han selv debuterte.
Hana tolker glitrende og humoristisk den trofaste påklederen, med feminin knekk i håndledd og ditto hoftevrikking. Man får medfølelse med mannen som gjennom årtier har servert Sir hans tekopp, lagt fram sminkesaker og kostyme, og muntret ham opp slik at han har entret scenen i rette sekund".

Hun mener forestillingen er både morsom og trist og avslutter sin anmeldelse med følgende ord: "Omsider blir det tydelig at flere personer enn Sir roper på å bli sett. Slik utfylles komedien med et vemodig alvor der man mer enn aner at vi i salen er som de på scenen: Fulle av lengsel etter å bli sett og verdsatt for den jobben vi gjør og den personen vi drømmer om å være".
Les hele anmeldelsen her
Hjem / Arkiv