Rogaland Teater fyrer opp i "leirbålet!"

Nå kan du oppleve «den underlige gråsprengte» i sjøkanten, under åpen himmel
29.04.2020
270420 terjevigen06
Leirbålet svarer på et urbehov i mennesket. Det gir varme og mat men aller mest er det noe å samles rundt. Leirbålet er et sosialt ritual. På samme måte svarer teatret på et urbehov for å uttrykke seg og for å dele disse utrykkene med andre.Men det er ikke like lett i den tiden vi befinner oss i nå,der vi erforhindret i å møtes og oppleve scenekunsten i tradisjonell form.

Det ønsker Rogaland Teater å gjøre noe med! For at teater skal oppstå trenger vi kun én skuespiller, én tilskuer og ett møtested - og teaterforestillingen kan begynne. I skjul for andres innsyn og store folkemengder inviterer vi deg med rundt vårt «leirbål».

”Der bodde en underlig gråsprengt en
på den ytterste nøkne ø;-
- han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø”

Ja, det er Henrik Ibsens berømte dikt «Terje Vigen». Men nei, det blir likevel ingen vanlig monolog!

Som publikum får du oppleve noe levende som foregår akkurat nå sammen med andre – og det er fremdeles vitalt i vår digitale tid.

Terje Vigen er et dikt de fleste kjenner, men det er kanskje kun det første verset alle husker. Utfordres man til å resitere videre, kommer svært mange til kort.

Heldigvis, for det å resitere eller — verre - deklamere «Terje Vigen» er ingen oppgave for amatører. Derfor er Anders Dale nå klar til å gi publikum en flott gjenopplevelse av diktet som har så mye å fortelle, om dramatiske krigsår, handelsblokade og hungersnød, om stolthet og mot, om hevn, selvransakelse og tilgivelse.

Anders Dale gir dere en «Terje Vigen» det går an å ane konturene av i sydvest og sjøstøvler. Du får oppleve Terjes glede, sorg og sinne og de mange dramatiske hendelsene i diktet formidlet med nerve og personlig innlevelse.

Grip sjansen - det er ikke ofte «den underlige gråsprengte» lar seg oppleve i sjøkanten, under åpen himmel og sammen med andre rundt «leirbålet»!

NB: Husk å ta på fjellsko og godt tøy! I god Terje Vigen ånd blir det en litt kronglete og «strabasiøs» ferd til leirbålet i havkanten.

Av smittevernhensyn er det kun plass til fem publikummere per forestilling så her er det førstemann til mølla! Når publikum har kjøpt billettene får de beskjed om oppmøtested for forestillingen. Tidspunkt for oppmøte er senest 20 minutter før forestillingsstart.

Spilles fra 27. april til 14. mai.
Hjem / Arkiv