Stående ovasjoner til Chaplin: Diktatoren

Chaplin: Diktatoren forførte og berørte premierepublikummet!
17.11.2017
 dtx5168
Både anmelderne og publikum var samstemte i sin dom etter premieren på Chaplin: Diktatoren på lørdag og kvitterte med trampeklapp og stående appalus etter teppefall. 
Chplin: Diktatoren er et ambisiøst teaterprosjekt som har satset høyt i alle ledd – og innfridd! Forestillingen er en reise i en kunstners liv og hans mesterverk der vi glir sømløst inn og ut av ulike lag. Det er humor, alvor og ikke minst ettertanke i en tid som krever det fra en tid som levde det. Og i midten av det hele står Lars Funderud Johannessen og nærmest er Charlie Chaplin og hans karakterer. Solid akkomagnert av et fjellstøtt ensemble og et kunstnerisk team! 

Anmelderne fant fant superlativene i sine anmeldelser og triller både femmere og seksere på terningen. 
Dagbladets anmelder mener Chaplin: Diktatoren "er ett av teaterhøstens høydepunkter" og beskriver forestillingen som "en kjærlighetserklæring til film, og den integrerer filmmediet (datidsfilm, nåtidsfilm og kulissefilm) i sitt teateruttrykk, men den er samtidig en forestilling som viser hvilken unik kraft teatermediet og dets virkemidler har, til å uttrykke seg i og utenfor illusjonen på en og samme tid. Mye av det som gjøres her, kunne ikke vært gjort annet sted enn på en teaterscene". Terningkast 5.

VG´s anmelder fremhever Chaplins alter ego Lars Funderud Johannessen i sin anmeldelse og peker på at  "Johannessen flørter med og forfører sitt publikum, og behersker Chaplins eminente timing fra stumfilmens tidsalder. «Diktatoren» var for øvrig Chaplins første talefilm, men restene fra stumfilmepoken sitter godt igjen". Terningkast 5

Også den lokale pressen var over gjennomsnittet begeistert. Aftenbladets mener «Chaplin: Diktatoren tar vare på kjernen i filmen; et dypt alvor som løftes av humor. Latteren sitter løst, og komikken strekker seg fra briljant satire til ren buskis. Her er mye av stumfilmens fysiske og kroppslige humor som Charlie Chaplin var en mester på, og her er Lars Funderud Johannessen et åpenbart riktig valg, og han leverer varene". Terningkast 5.

Fedrlandsvennen trillet en sekser og kom med følgende oppfordring: "Nå må vi ta tog til Stavanger for å oppleve denne store scenekunstneren".
 
Hjem / Arkiv