Strålende kritikker til Et Dukkehjem

Et begeistret anmelderkorps trillet mange øyne på terningen etter premieren på lørdag.
01.02.2016
dukkehjem shdirdal 001
Både publikum og anmeldere var over gjennomsnittet begreistret etter premieren på Et dukkehjem. 

Wow, er det sånn Ibsens Nora egentlig er? spør Tarald Aano i Stavanger Aftenbladet og triller en femmer på terningen. Han peker på at dristige valg gir "Et dukkehjem" et nytt liv. Uten at publikum må reise 140 år bakover i tid. Han var sædeles begeistret for Nora-figuren, som "er enda mer interessant når hun får utfolde seg utenfor en forenklet, og dels foreldet, rettighetstematikk. I Helga Gurens nåtids-skikkelse blir Nora mye mer; en kvinne som er så sammensatt at det river henne i stykker."
Også Ole Nerheim i Rogalands Avis trillet en femmer på terningen og mente "Et dukkehjem» ble en festforestilling med et sprudlende ensemble og med Helga Guren som Nora i en strålende rolle". Men gir også velforjent skryt til det kunstneriske teamet: "I tillegg til rollene som stråler er både scenografien og musikken som skreddersydd til forestillingen".
Marianne Terjesen fra NRK Rogaland skriver i sin anmeldelse at "Rogaland Teaters versjon av Henrik Ibsens ”Et dukkehjem” er en moderne og medrivende utforskning av samliv mellom mennesker, mener vår anmelder". Du kan lese hele hennes anmeldelse her.

 
Hjem / Arkiv