Strålende kritikker til Orlando etter lørdagens premiere!

Orlando fikk fortjent trampeklapp og stående applaus etter teppefall på lørdag og både anmeldere og publikum er udelt positive.
14.11.2016
 dtx5186
Tilbakemeldingene fra publikum florerer i det digitale univers og anmelderne tar i bruk de store ord i sine anmeldelser. Og ikke uten grunn, for Orlando er en estetisk gavepakke med imponerende fingerspitzgefühl og ensemblekunst til å bli skikkelig stolt og rørt av.

Et begeistret anmelderkorps har triller femmer og seksere over hele fjøla. Aftenbladets anmelder fremhever skuespillerprestasjonene og skriver følgende: «Nok en gang leverer Ødegård en strålende rolletolkning i spennet mellom det humoristisk-satiriske og dypt alvorlige. La meg også rose hele ensemblet for å ha skapt en visuell og teknisk fascinerende forestilling.» Videre beskriver hun Orlando som «en særdeles forfriskende og vakker teateropplevelse».

Hennes kollega i Rogalands Avis triller en sekser på terningen og mener Orlando er «En stor visuell opplevelse» Han skriver videre at «Orlando er et stykke hvor publikum får oppleve en sjelden visuell opplevelse, et fyrverkeri av både scenografi og poesi med skuespillere som gir oss en euforisk opplevelse».

Også hovedstadspressen lot seg forføre og VGs anmelder mener «Fortellingen om Orlando, først mann, så kvinne, er i teaterform blitt en fyrrig, satirisk og poetisk visuell opplevelse». Klassekampens anmelder følger opp og trekker frem sceneprestasjonene: «eit strålande ensemblespel solid leia av Nina Ellen Ødegård og godt følgd av mellom andre Øystein Martinsen som fleirkjønna friarar og Even Stormoen som dei mange ulike regentane. Han konkluderer med med at Orlando er «ein velspela og uhøgtideleg leik med konvensjonar».
Hjem / Arkiv