Teaterhallen er navnet

I dag, mandag 20. november 2006, tildelte Barne- og ungdomsteatret æresmedlemskap til Cecilie Ihle, som vinner av navnekonkurransen på den nylig rehabiliterte Stavanger gamle turnhall.
20.11.2006

Over 500 forslag kom inn i navnekonkurransen som ble arrangert av Rogalands Avis. "Teaterhallen" var et navn som ble foreslått av flere, og juryen kom etter intense runder fram til Teaterhallen som det beste forslaget. Den vakre bygningen ble tegnet i 1891 av stavangerarktitekten Hartvig Sverdrup Eckhoff (1855-1928). Den har først vært kjent som Turnhallen i alle år, siden som Kongsgårdhallen for alle elevene som hadde gymnastikk i bygget. Rogaland fylkeskommune var eier av den gamle turnhallen, som ble gitt som gave til Rogaland Teater 1. januar 2003. Hartvig Sverdrup Eckhoff var også arkitekten bak Rogaland Teater (1883), Stavanger museum (1893) og Stavanger sykehus (1897).

Ettersom flere hadde foreslått samme navn, ble vinneren kåret ved loddtrekning blant alle som hadde foreslått Teaterhallen.

Flott premie

Premien er Æresmedlemskap i Barne- og ungdomsteatret, noe som betyr gratis medlemskap i Barne- og ungdomsteatret for en person fra fylte 8 år. I tillegg får vinneren to gratisbilletter til alle premierene i Barne- og ungdomsteatret i 10 år framover.

De øvrige som foreslo Teaterhallen, får alle en trøstepremie på to fribilletter til jubileumsforestillingen Det tusende hjertet av Tore Renberg, med nykomponert musikk av Kaizervokalist Janove Ottesen. Forestillingen er et bestillingsverk i anledning av at Barneteatret fyller 50 år i 2007.

Stavanger, 20. januar 2006
Med vennlig hilsen
Ingrid Milde
Presse- og informasjonsansvarlig

Hjem / Arkiv