Teatersesongen er i gang for fullt!

Vi er kommet opp i femte gir og det er full aktivitet på alle våre scener.
24.02.2015
Samtlige forestillinger har blitt omfavnet og kritikerrost fra både publikum og anmeldere. Programmet favner alt fra kald svensk vinter til deilig varm toscansk sommer samt klassikeren Ibsen. Vi har kun en oppfordring: Få med deg senvinterens forestillinger - her er noe for enhver smak!

LA DEN RETTE KOMME INN – EN SKREMMENDE GOD FORESTILLING 

Både publikum og anmeldere var begeistret for La den rette komme inn og ga ensemblet trampeklapp og stående applaus etter teppefall på premieren. La den rette komme inn er basert på  John Ajvide Lindqvists sensasjonelle debutroman og Tomas Alfredson kritikerroste film om mobbeofferet Oskar som bor i Blackeberg, en av Stockholms mange drabantbyer.

Både VG, Aftenbladet og Rogalands Avis triller en femmer på terningen og gjorde utstrakt bruk av superlativer i sine anmeldelser. VG åpnet sin anmeldelse med følgende utsagn: "La det bare være sagt: Rogaland Teater lager en horribelt god forestilling!" Aftenbladets anmelder fulgte opp og pekte på forestillingens suksessfulle sjangerblanding av sosialrealisme, beksvart krimhistorie og vampyrskrekk og skrev følgende: «La den rette komme inn er en liten teatertriumf , selv en anmelder som er langt eldre den definerte målgruppen og (nesten) aldri har likt vampyrforestillinger, blir imponert.»

Forestillingen spilles frem til 21. mars

SKAMBANK IBSEN – SHOOTING STARS VS GAMMEL  GAMMEL TUNGVEKTER
SIden sommeren har ti unge skuespillere fra Ungdomsteatret trent knallhardt, variert og uhyre effektivt og kampteknikk og fotarbeid er nå på plass. Det fikk de bevist i den hardtslående forestillingen SKAMBANK IBSEN i regi av Morten Krogh der medvirkende fra Ungdomsteateret serverte overbevisende og imponerende fysikk i bokseringen i Teaterhallen. I Skambank Ibsen er det ikke kun fysisk skuespill på høyt nivå. «De medvirkende gir oss også Ibsens utdrag side om side, hvor man ser paralleller, likhetstrekk og kontraster mellom Ibsens kvinne- og mannsskikkelser bedre enn om man må huske dem i sitt eget hode,» skrev Aftenbladets anmelder som Kristin Aalen i sin anmeldelse. Også NRKs anmelder lot seg imponere og  beskrev forestillingen som «et intenst, morsomt og forfriskende møte med Ibsen». 

Forestillingen spilles frem til 18. mars


I TOSCANA – EN LIVSTILSKOMEDIE

Intimscenen er stedet der små perler av noen forestillinger får blomstre og I Toscana er intet unntak. I Toscana formidler på en intelligent, dyktig og vanvittig morsomt måte våre ulike kriser i den vestlige velstandsbobla. Det handler om arkitekten Marcs, om befinner seg på toppen av sin karriere, er lykkelig gift og avholdt av sine venner. Alt tegner tilsynelatende lyst, men ikke alt er  lutter idyll. På en romantisk reise i Toscana begynner grusomme mareritt å flyte sammen med Marcs virkelighet. «Når denne historien likevel blir en lattervekkende opplevelse, skyldes det at regissør Øyvind Osmo Eriksen levendegjør Marcs mareritt på overrumplende og komisk vis og at et sterkt  skuespillerensemble mestrer å pendle raskt mellom ulike stemninger», skrev Aftenbladets anmelder og kvitterte med en femmer på terningen. 

Forestillingen spilles frem til 21. mars.

 
Hjem / Arkiv