Thomas Dybdahl til Rogaland Teater

Komponerer musikken til 3. august 1964
11.04.2018
bilde dybdahl
Den erfarne plateartisten, med åtte studioalbum i bagasjen, har også komponert filmmusikken til flere filmer. Dybdahl var blant annet med på å sette stemningen i Arild Østin Ommundsens filmer Now it´s Dark i 2018 og  Rottenetter i 2010, som han forøvrig ble hedret med en Amanda for beste filmmusikk. Men nå skal han for første gang komponere musikk til en teaterforestilling. Dybdahl er allerede godt i gang med å hente inspirasjon til musikkbildet som skal kle forestillingen 3. august 1964.

3. august 1964 er også regissør Arild Østin Ommundsens debut på teatret. Manuset er ført i pennen av Tore Renberg og på scenen står Gretelill Tangen og Mareike Wang.

Tore Renberg forfatter og Arild Østin Ommunsen er begge kjent for å ha en dyp omsorg for karakterer, og 3. august 1964 er ikke noe unntak. Denne gangen blir vi tatt med tilbake til 1960-tallet, til en tid hvor «de tause fortellinger» hadde gode vekstvilkår og «privatlivets fred» var hellig.

Gjennom en rundhåndet og vakker beskrivelse av en overrumplende hendelse, tegnes det et respektfullt portrett av skjørheten i livet vårt, av stramme rammer i vår nære fortid, og av den samtalen som kan åpne seg mellom oss mennesker når vi minst venter det.

3. august 1964 er muliggjort gjennom en gave fra Sandnes Sparebanks gavefond, som hele regionens befolkning får nyte godt av.
Hjem / Arkiv