Ti år med ellevilt Sommerteater!

Det var stor stemning og høy temperatur da Askeladden og Di ankom sirkusteltet i ridehallen på Hindal Gård i forrige uke.
06.06.2016
askeladdenogdi-4335
Årets "Askeladden og di" er det tiende stykket som blir radbrekt sommerstid i regi av Rogaland Teater og Kulturkompaniet. Gjennom disse ti årene har forestillingene hatt et jevnt tilsig av forventningsfulle barn, som sammen med foreldre og besteforeldre har fått mosjonert lattermusklene godt og grundig. Årets folkeeventyrpotpurri var intet unntak.

«– Jeg fant, jeg fant, sa Espen Askeladd i folkeeventyrene til Asbjørnsen og Moe. «Askeladden & Di» fant også sitt publikum. Etter en ettermiddag med tordenbrak ble det påfølgende lun og munter stemning i teltet på Hindal Gård under premieren torsdag kveld», stod det i RAs kulturjournalist Ole S. Nerheim sin anmeldelse. Han beskriver Askeladden og Di som «sommerens humoristiske høydepunkt og mener sommerteatergjengen «har brukt eventyrene uten å spore helt av. Og når de først sporer av er det gjort med masse sprudlende humor. «Hele ensemblet skal ha ros for sin fartsfylte og fantasifulle tolkning av våre eventyr om Espen Askeladd», kan man lese i RA sin anmeldelse.
Les hele anmeldelsen her

Også Leif Tore Lindø i Aftenbladet, og hans ekspertpanel bestående av Ingrid (8) og Lykke (7,9), var godt fornøyd  med forestillingen. Den eldste mente Askeladden og Di var «en lettbeint, svett og litt sånn indierock forestilling» mens de yngste syntes det var «det var veldig kjekt. Og løye». Den eldste mente videre at «Askeladden og di» er en kreativ omgang med folkeeventyr, spilt av fem mann, to av dem kvinner, som har til sammen ørten roller». Panelet av store og små utsendinger fra Aftenbladet konkluderte med at Askeladden og Di er «masse tull, litt sang, god stemning og en finfin tradisjon, også i år.»
Hjem / Arkiv