To Hedda-priser til Rogaland Teater

Nina Ellen Ødegård fikk søndag 4. september prisen for Særlig fremragende sceneprestasjon og Rogaland Teater fikk Hedda-prisen for Særlig faglig innsats.
05.09.2005

Nina Ellen Ødegård (25) har mottatt Hedda-prisen for ”Særlig fremragende sceneprestasjon. Tildelingen skjedde under utdelingen av Heddaprisene 2005 på Nationaltheatret nå i kveld.

I TILLEGG VANT STABEN PÅ ROGALAND TEATER ÅRETS HEDDA FOR SÆRLIG FAGLIG INNSATS.

Juryen sier: ”Generelt er dette en grevende oppgave – men på ett teater har hele staben i sesongen 2004/2005 ikke bare én, men to ganger strukket seg lenger enn langt for å skape to helt forskjellige – men på hver sin måte enestående forestillinger. Den ene var en 8-timers maraton, den andre snudde bokstavelig talt teatret på hodet.”

”Årets Hedda for særlig faglig innsats går selvfølgelig til hele staben ved Rogaland Teater!”

Da Nina Ellen Ødegård kom til Rogaland Teater fra Statens Teaterhøgskole høsten 2002, hadde hun allerede en lang karriere i Barneteatret bak seg. Hennes første oppgave etter skolen var rollen som Chris i Seinsommardansen av Brian Friel. Hun har siden medvirket i Evita av Rice/Lloyd Webber, A Clockwork Orange av Anthony Burgess (2003), spilt Jenny i suksessen Gudlabadne te na mor (2003) og søsteren i uroppførelsen av Jon Fosses Dei døde hundane. Ødegård har også medvirket i spillefilmen Play av John Sullivan og Alt for Egil i Tore Ryghs regi. Høsten 2004 spilte hun først rollen som Josie i Måne for livets stebarn av Eugene O'Neill, for så å gi seg i kast med rollen som Nicholas søster Kate i kjempesatsningen Nicholas Nickleby. Våren 2005 var hun å se som Margarita i Mesteren og Margarita. Høsten 2005 spiller hun bl.a. lady Anne i Shakespeare's Richard III.

MÅNE FOR LIVETS STEBARN HADDE PREMIERE FREDAG 3. SEPTEMBER 2004

Hva pressen skrev om Måne for livets stebarn:

”Skuespillerkunst på sitt beste. …Høstens forestilling var først og fremst Nina Ellen Ødegårds forestilling. Hun er på scenen fra begynnelsen til slutt, og fra første øyeblikk tok hun rollen som Josie i besittelse med en helt naturlig atuoritet. Hun fikk fram Josies klønete forhold til sin egen kvinnerolle, hennes enorme ubrukte kjærlighetsressurser, naiviteten men også varmen hun skjuler bak sitt bøllette ytre, og til slutt hennes lidenskapelige despeasjon, men også hennes tøffe og tapre resignasjon når hun mister kjærligheten etter nesten å ha funnet den. Det var en stor rolletolkning.” Norsk Shakespeare og teatertidsskrift

”Stykket ”Måne for livets stebarn”, av Eugene O’Neill gjøres med heroisk innsats fra skuespillerne på Intimscenen. En får også se hvilket stort talent som bor i Nina Ellen Ødegård” …” En ekstra honnør til Nina Ellen Ødegård, som klarer de utallige skiftningene mellom gråt, fortvilelse, sinne, ømhet og troverdig latter. Hennes tårer er som grovkornet havsalt og hennes stemmeskiftninger er like følsomt som et nystemt klaver.” Rogalands Avis

”Nina Ellen Ødegård fikk sitt gjennombrudd som skuespiller ved Rogaland Teater i ”Seinsommerdansen” I ”Måne for livets stebarn” bekrefter hun sitt talent gjennom tolkningen av Josie…” ”…Nina Ellen Ødegård er veldig god i rollen som Josie. Hun balanserer det tøffe mot det sårbare, det kyniske mot det naive…1Ansiktet hennes modelleres i skiftende følelsesuttrykk – og hun har en organisk og sårbar spillestil som virkelig beveger. Jeg skjønner godt at regissør Anne-Karen Hytten valgte Nina Ellen Ødegård til denne bærende rollen.” Stavanger Aftenblad

Måne for livets stebarn handler om mennesker som ser livet i hvitøyet.

På en fattig gård på den amerikanske landsbygda, bor den drikkfeldige irske leilendingen Hogan med sin sterke og frodige datter Josie.

Josie er forelsket i den forfyllede B-skuespilleren og kvinnebedåreren Jim Tyrone.

Noen få septemberdager er Tyrone på besøk i bygda. Han har nylig mistet sin mor, og har arvet gården Josie og Hogan bor på. En rik nabo er svært interessert i å kjøpe gården og har gitt Tyrone et tilbud om en klekkelig sum, hvis han bare er villig til å kaste Josie og faren på porten.

Hjem / Arkiv