To Heddapriser til Rogaland Teater

I går ble Heddaprisen delt ut og Rogaland Teater kunne inkassere to gjeve priser.
15.06.2015
For andre år på rad fikk Rogaland Teater den gjeveste Heddaprisen av de alle: "Hamlet" ble "Årets forestilling" – og Torbjørn Eriksen fikk prisen som beste mannlige skuespiller.
Her er juryens begrunnelser: 

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER: TORBJØRN ERIKSEN for rollen som Hamlet på Rogaland Teater

En mannlig hovedrolle har ofte definisjonsmakten i forestillingen. Slik er det i svært stor grad med årets prisvinner som med sin intense tilstedeværelse gir en særlig troverdighet til rollen. Han henvender seg direkte til publikum, og med en kombinasjon av inderlighet og harme gir han overraskende aktualitet til innholdet. Kompromissløst og enkelt formidler han en omfattende og komplisert tekst og gir ordene tyngde og tydelighet gjennom refleksjon og nølende ettertanke.

ÅRETS FORESTILLING: HAMLET, Rogaland Teater

Årets forestilling er nyskapende på et vis som vi sjelden opplever i teatret. Klassiske tekster skal som oftest aktualiseres, moderniseres og bearbeides for å tilpasses nye generasjoner. Årets prisvinner gjør det motsatte ved å gå tilbake til det opprinnelige. Gjennom en trofasthet mot originalmanuset viser den at det fortsatt er mulig å aktualisere og gi nytt liv til klassiske drama ved nettopp å stole på teksten og forfatteren, samtidig som innholdet gjennom god regi og fremragende spill gjøres tydelig og fattbart.

Rogaland Teater var totalt nominert til Hedda i fire kategorier: Beste mannlige skuespiller: Torbjørn Eriksen for rollen som Hamlet i «Hamlet» av William Shakespeare, regi Kjersti Horn.
Beste kvinnelige skuespiller: Marianne Holter for rollen som Veronica i «Blodig alvor» av Yasmina Reza, regi Audny Chris Holsen.
Beste regi: Kjersti Horn for «Hamlet» av William Shakespeare.
Årets forestilling: «Hamlet» av William Shakespeare, regi Kjersti Horn.

I fjor fikk Rogaland Teater to særs gjeve Heddapriser. "Perpleks", i Glenn André Kaadas regi, ble kåret til "Årets forestilling", mens ensemblet hans delte den sjeldne prisen for "Særlig kunstnerisk innsats" med ensemblet i "Fruen fra havet."
Hjem / Arkiv