Tore Renberg skriver Barne- og Ungdomsteatrets jubileumsforestilling!

Med seg på laget har han fått ingen ringere enn Janove "Kaizer" Ottesen som komponist.
11.10.2005

Forfatteren Tore Renberg har skrevet manus til familiemusikalen Det Tusende Hjertet som skal ha premiere når Barneteatret har 50-årsjubileum i 2007. Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra komponerer musikken.

I 2007 er det 50 år siden Bjørn Endreson, som var teatersjef ved Rogaland Teater i perioden 1960-1970, startet Barneteatret. I anledning 50-års jubiléet har teatret engasjert forfatteren Tore Renberg, selv tidligere Barneteater-skuespiller, (blant annet som Willy Wonka i Charlie og sjokoladefabrikken) til å skrive et nytt stykke som skal ha premiere i 2007.

Barneteatret har siden starten vært et meget populært kulturtilbud med medlemmer fra hele Stavanger-regionen, og har med årene blitt en av hjørnesteinene i regionens kulturliv. Til de årlige oppsetningene rekrutteres barn fra klubben til å spille alle rollene, mens det øvrige produksjonsapparatet er 100% profesjonelt. Vår modell er, så vidt vi er klar over – unik i Europa. Til en oppsetning engasjeres det sceneinstruktør, scenograf, kostymedesigner, komponist, musikere, maskør. Med mer. Oppsetningene utgjør en vesentlig del av Rogaland Teaters formidlingsaktivitet.

En rekke kjente kulturaktører har sin fortid i Barneteatret: Mia Gundersen Leliënhof, Toni Gundersen, Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Johannes Joner, Knut Husebø, Tore Renberg, Marianne Holter, Marco Kanic, Kjell Pahr Iversen, Sigrun Eriksen, Sally Nilsson, Gretelill Tangen, Nina Ellen Ødegård, Glenn André Kaada, Stian Kristiansen, Håkon Berge, Petter Rosenlund, John Christian Rosenlund.

TORE RENBERG

Tore Renberg har siden debuten Sovende floke i 1995 etablert seg som en av våre mest markante unge forfattere. Han er dessuten kjent som en aktiv debattant, journalist og kritiker, samt som programleder for ”Leseforeningen” på NRKTO. Renberg er fra Stavanger,og var aktiv i Rogaland Teaters barneteater og som rockemusiker i hjembyen, før han tok turen til Bergen for å studere filosofi og litteraturvitenskap. Siden debuten har han publisert en rekke bøker for barn og voksne: Matriarkat (1996), Sinus i Sinus (1996), Sinus i blinde (1997), Mamma, pappa, barn (1997), Renselse (1998), Hando. Kjendo. Søndag (1999), En god tid (2000), Hando. Kjendo. Torsdag (2001), Varmelager fem (2001), Mannen som elsket Yngve (2003) og Kompani Orheim (2005). Reberg ble i 1996 tildelt Tarjej Vesaas´ debutantpris og Tiden Norsk Forlags skjønnlitterære pris.

Tore Renberg har også skrevet manus til spillefimen Alt for Egil (2004).

JANOVE OTTESEN

Frontfiguren i Kaizers Orchestra har nettopp avsluttet den suksessrike turnéen ”The Maestro Tour” i Europa for over 22 000 elleville publikummere. Tredjealbumet ”Maestro” suste rett inn på førsteplassen på VG-listen, og femmere og seksere har haglet over deres siste utgivelse. Kontrasten til å skrive musikk til en familiemusikal kan virke stor. Men det var ikke nei i Janoves munn da Tore Renberg tok kontakt for å lodde interessen.

Se også: www.kaizers.no

Hjem / Arkiv