Trampeklapp for Treningstimen

Til tross for delte meninger om stykket, var det et fornøyd og begeistret publikum som trampeklappet etter onsdagens urpremiere på Ari Behns Treningstimen.
01.04.2011

Prøveperioden er over, og Treningstimen spilles nå på Rogaland Teater. Det har vært stor stas med all oppmerksomheten rundt stykket og teatret, og vi er godt fornøyde med skuespillerne, regissør, dramatiker og resten av produksjonens innsats. Og selvfølgelig var det en ære å ha besøk av Ari Behn, prinsesse Märtha Louise og mange severdige gjester på premieren.

Vi setter også stor pris på flotte tilbakemeldinger fra publikum som har sett forestillingen. Pressen har naturlig nok vist stor interesse for Ari Behns debut som dramatiker, og selv om flere anmeldelser var heller lunkne, er teatersjef Arne Nøst glad kritikerne tar Ari Behn på alvor.
– De bekrefter at han har noe å melde, sier Nøst til Romsdals Budstikke.

– En severdig forestilling
Rogalands Avis’ anmelder Ole S. Nerheim gir Treningstimen en firer på terningen, og trekker opp for gode skuespillerprestasjoner: ”Man kan av teksten kjenne nærvær av Behns signatur i stykket. Men vi får også en følelse av at her har det blitt gjennomført en dramaturgisk dugnad fra regissør og teaterets profesjonelle fagfolk. Et løft som har vært nødvendig for å gjøre stykket til en severdig forestilling. Vekslingen mellom raseri og sex blir servert uten overganger, men kastes inn som molotovcocktails”, skriver Nerheim.

Aftenpostens anmelder Therese Bjørneboe roser det tekstlige i monologene: ”Teksten er definitivt best i monologene, fremfor alt i Lydias tilbakeblikk på et besøk på Mercer Hotel i New York, hvor hun ser en kjent skuespiller”, skriver Bjørneboe.

Scenografi-skryt
Kjersti Juul fra Vårt Land gir Arne Nøst skryt for hans scenografiske løsninger, og skriver: ”Teatersjef Arne Nøst har selv stått for scenografien, og byr på en av forestillingens mest vellykkede grep med sin funkisvilla. Her består møbleringen av peis, tredemølle og en fallosformet treningsbenk i sort skinn. En enorm flatskjerm og abstrakt kunst med hender som strekker seg ut av veggen, gir et hint om noe sterkt overdrevet, som kler stykket. Det dekadente skjærer ut i det usmaklige og kler rollefigurene i deres uspiselige selvopptatthet.”

Ekstraforestillinger
Publikum har vist stor interesse for Treningstimen.
– Billettsalget går veldig bra. Godt over halvparten av billettene er allerede solgt, og vi planlegger ekstraforestillinger av stykket, sier salgs- og markedssjef Monica Hammervold på Rogaland Teater.

Hjem / Arkiv