Utstillingsåpning torsdag 26. sept i Teaterhallen

Teatersjef Arne Nøst har en visjon om å "gi kunst rett i fleisen" til teaterpublikummet. At publikum får noe de ikke har betalt for eller forventer å få. Kunsten er tenkt som et vitamintilskudd til den sunne teateropplevelser og i høst blir det rikelig med vitaminer.
26.09.2013
Foruten utstillingen med Pieter Hugo i foajeen, som ble åpnet 21. september, og Dot Dot Dot's kunstverk på utsiden av teatret åpnes nok en utstilling i Teaterkafeen torsdag 26. sept kl 18:00.

Dette er en spennende utstilling med JULIA MORDVINOVA GILJE i Teaterkafeen på Rogaland Teater. Utstillingen Mozart VS. Beethoven  henger frem til 22. november.
Julia Mordvinova Gilje født i 1978 i Russland er bosatt i Stavanger. Hun har en mastergrad i grafikk fra Institute of Applied Arts i Sankt Peterburg. Julia jobber med forskjellige teknikker som oljemaling, akrylmaling, akvarell, collage, dyptrykk med mer i sine verk. 

MOZART VS. BEETHOVEN er et spennende prosjekt hvor Julia har hentet inspirasjon fra musikken, skuespillet, regien, scenografien og koreografien fra Teaterkonsertene Mozart og Beethoven. Hennes utgangspunkt for prosjektet har vært å undersøke temaene som teaterkonsertene kretset rundt - flørt og sensualitet, ironi og selvironi, skjulte følelser, mørke og lys og om å kjempe med seg selv og omgivelsene. I bildene kom dette til uttrykk gjennom et samspill og en dynamikk mellom mennesker og mellom energier. 

Julia Mordvinova Gilje om prosjektet:
«Mozart Teaterkonsert opplevde jeg som publikum, og den gjorde sterkt inntrykk på meg både mht det musikalske og det visuelle.  Teaterkonsert Beethoven har jeg fulgt tett i gjennom hele prøveperioden. De mange fragmenter fra forestillingen som  jeg har sett i løpet av  prøveperioden  har ført til at jeg sitter igjen med et uttall av inntrykk – ikke av forestillingen som helhet -, men av magien bak det å lage teater.» 
Hjem / Arkiv