Våren kommer med kortreist kunst, humor, musikk og en anelse mørke undertoner

Teatersjef kunne stolt presentere vårens program under lanseringen i Hovedscenefoajeen torsdag 30. november
30.11.2017
hedda web
Vi har opplevd en formidabel høst preget av stor aktivitet, høy kvalitet og mange utsolgte forestillinger! Nå er vi klar til å videreføre den gode trenden inn det nye året.

Det er ingenting som tyder på at det blir mindre aktivitet på teatrets scener til neste år ettersom vi stolt kan presentere intet mindre enn 15 ulike produksjoner i stort og smått i løpet av våren og forsommeren. På programmet står både tungvektere som Ibsen, Moliere og  Dostojevskij, nyskrevet dramatikk ført i pennen av blant andre lokale krefter og gjensyn med publikumsfavoritter fra tidligere år.

Først ut Det tusende hjertet som spiller ekstraforestillinger i januar. Hovedscenen blir overtatt av gjestespillet Etterlyst: Jesus med Bjørn Eidsvåg og Svein Tindberg. Vi følger opp med ungdommelig pågangsmot når Ungdomsteatret gir oss saftige grøss i på Viste Strandhotell i forestillingen Viste Beach Club.

I februar legger vi til rette for en retrosmart komedie når Molieres Tarfuffe vises i Teaterhallen. Hedda Gabler trer inn i rampelyset igjen og får premiere på Hovedscenen. Ibsen blir det også for våre yngste publikummere. De får blant annet en egenprodusert Hedda for kids i rekken av lørdagsgodt arrangementet denne våren.
 
Mars blir måneden for kortreist kunst. Vegar Hoel er tilbake på teatret og spinner mørke tanker fra kjellerdypet i et Kjellermenneske. Emilie Hetland er nok et navn fra egne rekker som vi ønsker varmt velkommen tilbake etter noen år i det store utland. Hun kommer til Intimscenen med selvskrevet forestilling i Nære relasjoner.

I april får vi et gledelig gjensyn med Heddagrossisten Orlando og mai er ikke dårligere når publikumsdrageren Indianeren blir satt opp på ny.

I mai får publikum oppleve mer ny norsk dramatikk når Knausgårds Om våren blir iscenesatt. Vi får også en musikalsk gjesteopptreden når Vidar Schancke tar hans Twin Peaks konsert inn på Hovedscenen.

Våren avsluttes med en eksklusiv symfonisk musikalkonsert med Mareike Wang og Stavanger Symfoniorkester og vi åpner sommeren med ellevilt Sommerteater i Geoparken der vi får bli med på en fartsfylt reise jorden rundt på 80 dager.

Vi tar med starten på høsten der vi får 8. episode av Statsteatrets Norgeshistorie. Denne gangen er de kommet til 1980 – Aker brygge.
 
Hjem / Arkiv