VÅRPROGRAMMET LANSERT!

Torsdag 24. november lanserte Rogaland Teater vårens program.
24.11.2016
espen hana mkort orig
Vi har tilrettelagt for en vårsesong med meget stor variasjon og bredde i repertoaret og kan by på intet mindre enn 14 forskjellige produksjoner i løpet av våren 2017. På programmet står både tungvektere som Ibsen, Shakespeare og Williams og nyskrevet dramatikk ført i pennen av blant annet lokale krefter.  

Vi åpner vårsesongen i januar med ungdommelig pågangsmot når Ungdomsteatret vekker myten om det grusomme ekteparet Macbeth og hans Lady til live. Publikum kan også oppleve Orlando, som lever videre på Hovedscenen i 2017.

Lørdagsgodt starter sesongen i februar og tilbyr kulturopplevelser som rett og slett sukrer tilværelsen for barnefamilier hele våren. Vi får vi stifte et nytt bekjentskap med den engelske dramatikeren Duncan Macmillian, som i Pust har skrevet en morsom og gripende fortelling om vår tid, om kjærlighet og andre katastrofer. Sally Nilsson kommer med sin avskjedsforestilling Mitt liv som Sally, hvor hun forteller historien om hvordan livet som Sally har vært. For de aller yngste kan vi skilte med en skreddersydd forestilling i det nyskrevne eventyret Keiserens splitter nye klær. For de som er litt eldre presenterer Ungdomsteatret det rykende ferske stykke Å telle til null, skrevet for Den Unge Scenen (DUS) av Kristofer Blindheim Grønskag. 

 mars er vi klare til å tre inn i det Helmerske Dukkehjem igjen, der løgner og skjulte sannheter fortsatt har gode vekstvilkår. Vi tar vel imot gjestespillet Aladdin og hans magiske Europa flyktningturné 2016-17, som duoen Åsleik Engmark og Jon Rørmark kaller for årets aller viktigste musikalske reisekomedie for voksne. En annen tidsaktuell forestilling er Tøff i badedrakt. Unge Iselin Doret Brandt Bestvold gjester Rogaland Teater for første gang med sin monolog om kroppspress. 

Vi gleder oss stort til StatsTeatret i april er klar med episode 7 av Norgeshistorien. Denne gangen er det 1950 Spionen, som serveres på en seng av reklame for sigaretter, alkohol og det nyeste innen hvitevarer. Stort blir det også når vi kan presentere Glassmenasjeriet, et av verdens mest spilte teaterstykker, i Teaterhallen. 

Tore Renberg er tilbake som dramatiker og regissør ved Rogaland Teater, denne gangen vender Renberg oppmerksomheten mot det klassiske dramaet i den nye forestillingen Indianeren som får urpremiere på Hovedscenen i mai. På tampen av året får vi besøk av Klassikere for kids med gjestespillet Forbrytelse og straff hvor fokus ligger på samfunnsmennesket og hva som skjer når noen hever seg over sine medborgere. 

 
Hjem / Arkiv