Om oss

Barne- og ungdomsteatret (BUT) i forestillingen Brødrene Løvehjerte
Foto: Stig Håvard Dirdal

Velkommen til Barne- og ungdomsteatrets nettsider!


Vi i BUT ønsker å være en organisasjon både for våre medlemmer og for vårt publikum. Siden starten i 1957 har over 1,3 millioner sett våre forestillinger og vi har hatt over 30 000 medlemmer. På denne siden finner du informasjon om oss, om våre forestillinger og om hvordan en kan bli medlem. 

Søknadsskjema om opptak til Barne-og ungdomsteatret legges ut 1. mai hvert år. Søknadsportalen er åpen hele mai.

Hjertelig velkommen fra alle oss i BUT!


Informasjon til nye søkere om neste opptak til barne- og ungdomsteatret 


Det er mulig å søke medlemsskap i Barne-og ungdomsteatret fra 1. mai hvert år. Søknadsskjema blir lagt ut 1. mai og frist for å sende inn søknad er 31. mai. 

Se også ofte stilte spørsmål til BUT - FAQ
bjorn-ravn-carlsen

Bjørn Ravn Carlsen


Barneteatersjef

Bjørn Ravn Carlsen har vært leder for Barne- og Ungdomsteateret siden 2002. Han begynte selv i Barneteateret i 1977 og medvirket her frem til 1985. Bjørn er utdannet ved Universitetet i Trondheim og Statens Teaterhøgskole.
 

carl-jorn-johansen

Carl Jørn Johansen


Dramaturg/teatermaker (i permisjon)

Carl Jørn Johansen er dramaturg utdannet fra Århus universitet. Han har vært ansatt ved BUT siden 2007. Carl Jørn har tidligere arbeidet på Det Åpne Teater (nå Dramatikkens Hus), samt i frigruppe-miljøet i Norge og Danmark og er stadig aktiv i flaatenbjørkkompani.

nina-helen-godtlibsen

Nina Helen Godtlibsen


Dramaturg/teatermaker

Nina Helen Godtlibsen har sin bakgrunn fra teatervitenskap ved Universitetet i Oslo og Dramaturgi ved Institutt for Estetiske Fag ved Universitetet i Aarhus. Nina har jobbet som instruktør og dramaturg i frigruppemiljøet i Danmark og Norge, og som faglærer ved dramalinjen på Gol videregående skole, Scenekunstlinjen ved Hallingdal folkehøgskole og ved Kulturskolen i Oslo og på Gol.
 

kathrine-junger-ims

Kathrine Jünger Ims


Teatermaker

Kathrine har selv vært medlem i Barne- og Ungdomsteatret fra hun var 7 til 20 år. Hun medvirket i en rekke forestillinger og prosjekter. Som 17 åring fikk hun jobb som lærling i klubben, ved siden av å være medlem selv. Kathrine har studert Teatervitenskap ved UiB og Teaterproduksjon og skuespillerfag ved HiNT. Kathrine har vært en av flere regissører på Gosenrevyen. Hun har stått på scenen i produksjoner på Rogaland Teater: «Sonny», «Misantropen», og som Nina Ellens understudy i «Hvem er redd for Virginia Wolf». Hun har også vært artist i forestillinger på Stavangeren. Kathrine har vært medskaper og formidler i flere av eventyrstundene på Lørdagsgodt, blant annet «Romeo + Julie = sant».
 
 

helena-sandvik

Helena Sandvik


Teatermaker

Helena er svensk kjærlighetsinnvandrer; gift med norske Ottar, datter på 1,5 år, 40 år, bor på herlige Storhaug. Bodd i Norge i 3 år. Elsker det norske havet og fjellene, savner svensk falukorv, præstost og Østersjøen uten brennmaneter!  
Teaterpedagog siden 15 år. Drivet i jobben er å formidle hva teater kan gi for hele livet: At barn, ungdommer og voksne skal få finne glede, energi og redskaper gjennom teatrets øvelser og verden, sammen i gruppen og innom seg selv. Utdannet i blant annet Malmø, Lund og London i teaterpedagogikk, musikalteater og dans, ved Malmø Universitet og Sundsgårdens folkhøgskole, Bjærnums musikkteaterskole, School og Creative Ministres, London. Pedagogikk ved Linkøpings Universitet. Har jobbet i vidt forskjellige arbeidsplasser; Kulturskole i Sverige og Norge, Teater ved studieførbund, i kirker, som musikklærer i vanlig skole, Teaterlinja på Folkehøyskoler, og som frilance som skuespiller, sanger, teaterpedagog og foredragsholder innen fremstilling.
 
 

jorgen-nyboe

Jørgen Nybøe


Multitekniker

Jørgen Nybøe er Barne- & Ungdomsteatrets multitekniker.
Han har sin bakgrunn i Musikk, Teknologi, IT og jobber som musiker og studiotekniker utenfor teateret.  
Nybøe er klubbleder for Tekniker Klubben og gjør litt av hvert innen lyd/lys/programmering samt produserer musikk for teateret.
Nybøe har selv hatt stor glede av teater i barndommen, han gikk MDD-Musikk på Vågen Videregående Skole og har stått mye både på, bak og foran scenen med musikken.
I 2020 startet Nybøe å jobbe for teatret etter fullført bachelorgrad i Musikk Teknologi ved NTNU i Trondheim.
Dere kan lytte til musikken hans på Spotify under artistnavnet NeuroSpaceship.