Teknikergruppen BUT - KRU

Skuespillere i forestillingen Aladdin.

BUT-kru


I 2008 startet BUTs teatertekniker klubb for ungdom (BUT-kru) som en eksklusiv gruppe med opptil 12 medlemmer. Målet er skape interesse for teatertekniske fag og gi praktisk opplæring i hvordan teatertekniske virkemidler gir liv til en forestilling. 

Medlemmene skal få kunnskap om alle deler av produksjonsapparatet, men med hovedvekt på lys og lyd. Teknikker klubbens medlemmer skal, på samme måte som resten av medlemmene i BUT, få forestillings relatert, praktisk opplæring i profesjonelle rammer. Vi vil besøke de forskjellige verkstedene på huset, samt ha teknisk personale som gjesteforelesere. Klubben møtes hovedsakelig i Teaterhallen, BUTs egen scene, med de mulighetene det gir for både teoretisk og praktisk undervisning. 

Videre vil de som viser interesse og dyktighet bli tatt ut og integreres i teaterteknisk arbeid på ungdomsteateret sine produksjoner. Det hender også at det blir mulighet for engasjement som ekstrahjelp til produksjoner på husets øvrige scener.

Under forestillingene vil det være voksne profesjonelle fagfolk, som har ansvar for design og sikkerhet.

BUT's "multitekniker" og lysdesigner: Børe Noer Borrevik leder undervisningen. Børe startet selv karieren sin på Rogaland Teater som ungdom, og har jobbet teknisk (hovedsakelig lys) på flere av landets teater- og konsert scener.
 

Søknad/opptak:


Medlemsopptak til BUT-kru går utenom søknadsskjema for vanlig klubb. Vi starter opp igjen over sommeren i uke 36.

Send en mail, med "BUT-kru" i emnefeltet, til jorgen@rogaland-teater.no der du forteller litt om deg selv og hvorfor du vil bli medlem.