ÅPENBARINGEN
Menneskets omgang med livet

Teaterhallen:
5.sep -  19.okt 2019
ÅPENBARINGEN
Menneskets omgang med livet
Vi lever i en turbulent tid hvor verden blir stadig mer polarisert og ytterpunktene øker i styrke. Religion og ideologi styrer mange menneskers liv, mens for andre er det de nære ting som er viktigst. Felles for de fleste er likevel et behov for mening. For hva er egentlig formålet med dette livet?

I Åpenbaringen inviterer vi publikum inn i et rom der vi kan lytte, oppleve og tenke sammen. For selv om vi kanskje ikke alltid kan forstå andres drivkrefter, så betyr ikke det at vi må slutte å prøve. Om menneskene ikke lenger vil hverandre, kan verden raskt gå i oppløsning, og undergangen vil nærme seg stadig raskere.

Gjennom fire parallelle historier møter vi et antall mennesker som på et eller annet vis har fått et kall om å utføre et hellig offer – og et menneske som vender Gud ryggen.

En familiemann midt i livet, godt plassert i det øvre samfunnslaget, får en åpenbaring om å utføre et hellig offer. Handlingen vil gjøre han misforstått i samfunnet og utstøtt av sine nærmeste: Han skal gi all sin kjærlighet og nærhet til en tiggerkvinne.

En slags Kain og Abel-historie utspiller seg mellom et brødrepar. Søskenforholdet er preget av rivalisering og sjalusi både i forhold til å motta Guds kjærlighet og å vinne foreldrenes gunst. En 17 år gammel jente har fått et kall om utføre en terrorhandling. Mens tiggerkvinnen, den eneste som faktisk har vært troende hele livet, begynner å tvile.

I Åpenbaringen får vi se hva som skjer i møter mellom mennesker der tro og tvil, moral og empati, hva som er godt og hva som er ondt gjør seg gjeldende. For noen kan åpenbaringen redde verden, for andre er det en åpning til helvetesgapet. Med beksvart og absurd humor blir sosiale spørsmål krysset med eksistensielle.

Av:
Mattias Andersson
Regissør:
Mari Vatne Kjeldstadli
Oversatt av :
Arne Lygre
Scenograf og kostymedesigner:
Sven Haraldsson
Komponist:
Ingvild Langgård
Lysdesigner:
Trygve Andersen
Medvirkende:
Cato Skimten Storengen
Eili Harboe
Ragnhild Arnestad Mønness
Mari Strand Ferstad
Svein Solenes
Espen Hana
Kasper Skovli Botnen
 

Hoved samarbeidspartnere:

SAMARBEIDSPARTNER:

Støttespillere:

Eiere:

Hoved samarbeidspartnere:

SAMARBEIDSPARTNER:

Støttespillere:

Eiere: