Alice
EN MODERNE VERSJON AV ALICE I EVENTYRLAND

Hovedscenen:
14.okt -  31.des 2011
Alice
EN MODERNE VERSJON AV ALICE I EVENTYRLAND
Akkurat. Superb. Du er her. Klar? Ok. Ok. Du har gått ned et hål. En slags – vel, det heter kaninhål. Ergo, øhm, ørene. Du kommer til å finne løsningen. Tenk på det som et rebusløp eller en skattejakt eller noe sånt -
Den wonderlandske Stat er en emosjonell stat i en emosjonell tilstand for tiden. Har De emosjonell bagasje?


Alice er 12 år. Hun har nettopp mistet broren Joe i en trafikkulykke. Historien starter i samværet etter brorens begravelse. Mens Alice forsøker å takle tapet av storebroren har hun trukket seg inn i seg selv, og stengt seg inne i huset.

Fantasien kommer Alice til unnsetning. Hun legger ut på reise i et eventyrland der figurene fra Lewis Carrolls bok er gjenskapt på nytt - i en sinnets skatepark. Alice møter Dronningen, Knekten, Kaninen og mange av de andre kjente figurene fra originalen. I denne versjonen ligner de også på mennesker som Alice kjenner fra virkeligheten - moren, faren, tanten, en servitør - alle er tilstede i minnesamværet for broren.

Reisen gjennom eventyrlandet er fortellingen om en ung jentes modige reise gjennom sinnets landskap, der frykt, sorg og raseri blir overvunnet av kjærlighet, glede og håp.

Humor, skateboard, hiphop og hatteklasking, kombinert med sykelig tedrikking, dårlig korttidshukommelse og uforståelige dikt. Velkommen til vårt moderne eventyrland, en hyllest til fantasiens kraft. Dette er høstens store familieforestilling på Rogaland Teater!
Premiere:
14. og 15. oktober 2011
Varighet:
Ca. 1 time og 50 minutter med pause.
Anbefalt aldersgrense:
6 år
Av:
Laura Wade
Regissør:
Franzisca Aarflot
Med:
Barn og unge fra Barne- og ungdomsteatret
Oversatt av:
Michael Evans
Scenograf, kostymedesigner og videodesigner:
Tormod Lindgren
Koreograf:
Camilla Tellefsen
Maskør:
Helena Andersson
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Lysdesigner:
Toril Lund Sævland
Kapellmester og musiker:
Knut Aabø
Fiolin:
Bjarte Mo