Alle fantastiske ting!

Teaterhallen:
31.okt -  28.nov 2020
Alle fantastiske ting!

«Alle fantastiske ting!» er nydelig og ujålete teater – og Espen Hana er i storform», skrev Aftenbladets anmelder etter premieren på Rogaland Teater i januar 2019. Etter 55 utsolgte forestillinger og en voldsom etterspørsel etter billetter utover våren var valget om å sette opp nye forestillinger enkelt! Espen Hana og Alle fantastiske ting er tilbake i Teaterhallen høsten 2020.


Gled deg til å ta plass i sofaen, len deg tilbake og la deg berøre av denne fantastiske historien. Du kommer til å gråte litt. Du vil humre og antakelig vil du le høyt mens du tørker tårer. 

Idéen om å skrive ned hva man setter pris på i livet finnes helt sikkert i diverse bøker og hjemmesider om mindfulness eller selvaktualisering, men i Alle fantastiske ting inviterer Espen Hana deg med inn i historien der du blir en del av fortellingen på ekte.

Alle fantastiske ting er historien om den lille gutten på 7 år som er etterlatt på sykehusets venteværelse i forbindelse med morens selvmordsforsøk. Her begynner han å lage en liste over små og store ting som han mener kan hjelpe moren med å gjenfinne gleden ved livet. En liste over det som gjør livet verd å leve. Alle fantastiske ting som is og Kong Fu film, høre Janis Joplin synge og å le så mye at det spruter melk ut av nesen.

Listen er laget med ømhet og oppriktighet, men kan den hjelpe henne med å komme seg ut av den suicidale og depressive tilstanden hun er i?  Listen viser seg å bli et livslangt prosjekt. Mange år og tusen bidrag senere har listen fått sitt eget liv og den har fulgt hovedpersonen gjennom vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Denne varme, morsomme og intime forestillingen begynner med den naives tilgang til å håndtere tragedie og forvandler seg til en livslang påminnelse om at det finnes glede selv i det tilsynelatende ubetydelige – som ting med striper for eksempel.

Les Aftenbladets store portrettintervju med Espen Hana om forestillingen her.


Varighet:
1 time og 15 minutter uten pause
Anbefalt aldersgrense:
Fra 13 år
Av :
DUNCAN MACMILLAN med Jonny Donahoe
Oversatt av :
Hans Morten Hansen
Regissør:
Simon Lay
Scenograf og kostymedesigner:
Nora Furuholmen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesigner:
Karl Oskar Sørdal
Dramaturg:
Michael Evans
Medvirkende:
Forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal
Forlag:
Colombine

Flere lignende forestillinger: