Barn som leker
Når leken blir alvor

31.jan -  21.mar 2019
Barn som leker
Når leken blir alvor
Verdensdramatikere som Eugene O’Neill, Tennessee Williams, Ibsen og Strindberg har skrevet selvbiografisk om hvordan familien kan være det farligste sted å vokse opp. Dysfunksjonelle familier, foreldre som slår eller forsømmer sine barn finnes over alt. Det er en virkelighet hevet over dramatiserte fremstillinger av nordiske embetsmenn på sent 1800-tall, eller forfyllede familiefedre i mellomkrigstidens Midtvesten. Det er her og nå!

Det som skjer innenfor husets fire vegger har stor betydning for hvordan et barn utvikler seg. Og eplet har en tendens til å ikke falle langt fra stammen…  I Barn som leker møter vi fire barn som forsøker å holde leken i gang. Men etterhvert som leken utvikler seg, kommer det forstyrrende ting til uttrykk gjennom barnas handlinger. Det viser seg raskt at de alle vet ting de ikke burde vite. Og ingen vet sikkert hvor foreldrene er eller hva de gjør. I “Barn som leker” forsvinner det uskyldige fra leken etter hvert som handlingen skrider frem, - og leken blir alvor!

Barn som leker er en forebyggende vaksine utviklet spesielt til ungdom og generelt til voksne som har barn som leker.

20-årige Tron-Petter Nilsen Aunaas vant Den Unge Scenens Dramatikkonkurranse med sceneteksten ‘’Barn som leker’’, og Ungdomsteatret er en av flere teatergrupper som setter opp forestillingen i vinter. 

Varighet:
Ca 50 minutter uten pause
Anbefalt aldersgrense:
Fra 13 år
Av :
Tron-Petter Nilsen Aunaas
Regissør:
Henrik Bjelland
Medvirkende:
Mina Serene Flytlie        
Heine Røise       
Ingeborg Skarsgaard     
Tiril Østreborge               


 
Plakat og forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal