BIEDERMANN OG BRANNSTIFTERNE
Få sveitsiske forfattere har oppnådd så stor anerkjennelse i det 20. århundret som Max Frisch.

Teaterhallen:
6.sep -  5.des 2013
BIEDERMANN OG BRANNSTIFTERNE
Få sveitsiske forfattere har oppnådd så stor anerkjennelse i det 20. århundret som Max Frisch.
Hans omfattende verk løftet sveitsisk litteratur opp til et internasjonalt nivå for første gang etter Gottfried Keller og C. F. Meyer.

Frisch' største suksesser, også internasjonalt, som teaterdikter, er "Herr Biedermann und die Brandstifter" (1958, norsk overs. "Herr Hedersmann og brannstifterne", også under tittelen "Herr Biedermann og brannstifterne", 1962) og "Andorra" (1961, norsk overs. 1963).

Byen herjes av påsatte branner. Det er samme oppskrift hver gang: En landstryker får husly og kort tid etter står huset i brann. En dag banker det på døren til byens store fabrikkeier herr Biedermann. Utenfor står en landstryker i regnet. Han trenger seg på og som den tilsynelatende gode borgeren han er, lar herr Biedermann landstrykeren få bli og gir ham mat og tak over hodet. Det skulle bare mangle. At det etterhvert flytter inn nok en landstryker som har med seg et stort lager av fulle bensinkanner på flyttelasset - vel, det har sikkert en forklaring...

"Biedermann og brannstifterne" handler om menneskets manglende evne til å lære i tide og setter et beskt og humoristisk fokus på fremmedfrykt, medmenneskelig ansvar og ikke minst vår egen livsløgn.

Last ned undervisningsmateriale til forestillingen her
Les mer om forestillingen her
Varighet:
1 timer og 15 minutt
Regissør:
Peer Perez Øian
Scenograf:
Eilev Skinnarmo
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Maskedesigner:
Jill Tonje Holter
Skuespillere:
Elias Holmen Sørensen
Ragnhild Arnestad Mønnes
Gretelill Tangen
Øystein Martinsen
Anders Dale
Sally Nilsson
Mette Arnstad
Roar Kjølv Jenssen
Foto og grafisk arbeid:
Stig Håvard Dirdal, dTurbine