Brødrene Løvehjerte
En gripende fortelling om samhold og søskenkjærlighet

Hovedscenen:
9.okt -  31.des 2020
Brødrene Løvehjerte
En gripende fortelling om samhold og søskenkjærlighet
NB: 
På grunn av koronasituasjonen har vi sett oss nødt til midlertidig å stenge billettsalget på Brødrene Løvehjerte. Dette skyldes at vi må overholde 1 metersregelen og det medfører et betraktelig lavere antall publikummere på Hovedscenen. Vi vil selvsagt åpne billettsalget igjen når vi har fått gjort endringer i salkartet som gjør at vi opprettholder gjeldende smittervernsregler. 

Fantasiens vinger brer seg over oss når Brødrene Løvehjerte settes opp på Hovedscenen i høst. Unge medvirkende fra Barne-og ungdomsteatret tar dere med til eventyrenes og leirbålenes tid i Astrid Lindgrens spennende middelaldereventyr.

Astrid Lindgrens bok «Brødrene Løvehjerte» har trollbundet generasjoner med historien om to brødre og døden siden den ble utgitt for første gang i 1973. Kort fortalt handler den om de to brødre Jonathan og Karl som er svært glade i hverandre, men som dør med kort mellomrom. De møtes igjen i det fantastiske landet Nangijala.

Nangijala er egentlig dødsriket. Storebroren Jonathan er den sterke av de to. Han må lære lillebroren Karl, som kalles Kavring, å finne frem til motet inni seg. Lære ham å finne ut om han er «et menneske eller en liten lort».

Det blir det rikelig anledning til å finne ut av i Nangijala. For av de to dalene i riket, Kirsebærdalen og Klungerdalen, er det bare Kirsebærdalen som fortsatt er fri. Klungerdalen er hærsatt av den onde Tengils menn. Idet den store frihetskjemperen Orvar fengsles, blir det Jonathan Løvehjerte som nå må lede frihetskampen. Og lillebror Karl må også hente frem det motet han kan.

Det blir både veldig trist, temmelig skummelt og riktig spennende underveis. Hvis det blir for nifst og spennende av og til, er det bare å lukke øynene en liten stund. For det som er godt og vakkert her i livet, vil vinne til slutt.
 
Anbefales fra 6 år.

 
 
Anbefalt aldersgrense:
Fra 6 år
Av:
Astrid Lindgren
Regissør:
Bjørn Ravn Carlsen
Scenograf:
Even Børsum
Kostymedesigner:
Ingrid Nylander
Medvirkende:
Medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret
Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal