En folkefiende
Sannheten kan være giftig!

Hovedscenen:
9.sep -  25.okt 2017
En folkefiende
Sannheten kan være giftig!
En folkefiende av Henrik Ibsen er vårt nasjonale samfunnsmedisinske drama og regissør Kjersti Horn er klar til å dykke ned i materien. 

Dr Stockmann er legen som oppdager at byens viktigste næringskilde er forgiftet. Han ønsker å varsle alle i den lille byen om sin skremmende oppdagelse. Men da det går opp for de styrende organer at dette får store økonomiske konsekvenser for lokalsamfunnet, foretrekker de å skyfle den pinlige affæren under teppet. Et stort drama begynner å utspille seg, der helter og forbrytere vekselsvis bytter roller i forvirringen over hva som er rett og galt.

Å stå alene mot overmakten er ikke enkelt. Sannheten er tøffe saker. Mobben er nådeløs, både i kapitalen, media og folkedypet - og idealisten må ofte betale en dyr pris for sin overbevisning.

En Folkefiende handler om rå maktkamp, folks fortrengning av fakta, pressens feighet og motstanden fra byens administrative og politiske ledelse. Ibsens klassiker er fremdeles en aktuell historie om den skjøre balansegangen mellom idealisme og fanatisme.

På Hovedscenen i høst ser du en ny og oppdatert Folkefiende med dramatiske forbedringer!

Det er utarbeidet undervisningsmateriell til forestillingen.
Undervisningsmateriell kan du laste ned her og vedlegg til undervisningsmateriell laster du ned her

Pressen skriver:
Dronningen av moderniseringer av klassikere Kjersti Horn og ensemblet har totalrenovert Ibsens En Folkefiende – en vellykket sådan!  En Folkefiende treffer deg som et godstog i full fart. Det er potent, innovativt, relevant og med bøttevis av humor! Og publikum på premieren lot seg begeistre og kvitterte med stående applaus og trampeklapp!

Også anmelderne var over gjennomsnittet begeistret etter teppefall og Aftenbladets anmelder mener «Regissør Kjersti Horn og hennes ensemble lager strålende komikk rundt Henrik Ibsens Doktor Stockmann». Les hele anmeldelsen her. Rogalands Avis´ anmelder beskriver En folkefiende som en «ellevill forestilling» og «en solid teateropplevelse med en stor solist (Cato Skimten Storengen som doktor Tomas Stockmann), utmerket akkompagnert av det øvrige ensemblet i ulike roller». Les hele anmeldelsen her.
Både Aftenbladet og Rogalands Avis har funnet frem til femmeren på terningen. 

Til deg med Dramakortet, enn så lenge kan det ikke bestilles billetter med Dramakortet på nett via Ticketmaster. Derfor må Dramakortbilletter reserveres på e-post billettsalg@rogaland-teater.no eller på telefon 51 91 90 90 og tas ut i billettluken på Rogaland Teater.
Varighet:
2 timer og 20 min inkl pause
Anbefalt aldersgrense:
Fra 13 år
Av:
Henrik Ibsen
Bearbeidet av:
Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag
Regissør:
Kjersti Horn
Scenograf- og kostymedesigner:
Sven Haraldsson
Komponist:
Erik Hedin
Dramaturg:
Kristian Lykkeslet Strømskag 
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Videoproduksjon:
Joakim Foldøy
Lydproduksjon:
Arild Lægreid
Foto og visuelt uttrykk:
Stig Håvard Dirdal

 
Thomas Stockmann:
Kathrine Stockmann:
Peter Stockmann:
Redaktør Hovstad:
Randine og Kjell Aslaksen:
Petra Stockmann:
Jazec Horzer:
Benny Billing og Morten Kiil:
Medvirkende:
Fra Barne-og ungdomsteatret
Morten Stockmann:
Brage Haarr Drugli
Birk Einarson Vetrhus

Ejlif Stockmann:
Reidar Gjerde  
Anton August Godtlibsen Johansen

Elisiv Stockmann:
Rikke Mellemstrand Torsteinbø
Frida Ree-Pedersen

Flere lignende forestillinger: