EN MIDTSOMMERNATTSDRØM
En hyllest til drømmene

Hovedscenen:
4.sep -  19.okt 2019
EN MIDTSOMMERNATTSDRØM
En hyllest til drømmene
Når Shakespeares mest spilte stykke settes opp på Hovedscenen i høst, blir det forviklinger, komedie og kaos i kjærlighetslivet. Stykket er en hyldest til drømmens kraft og et av William Shakespeares aller mest spilte stykker. Her handler det om alt det ukontrollerbare som våkner til liv om natten.

I Shakespeares herlige forviklingskomedie er handlingen lagt til Athen, midt i forberedelsene til hertugens bryllup. Hermia, datteren til en av hertugens ansatte, nekter å la seg tvangsgifte med den unge Demetrius, og risikerer å måtte bøte med livet. Hun flykter ut i skogen med sin elskede Lysander. Venninnen Helena er håpløst forelsket i Demetrius og i et desperat forsøk på å få ham, røper hun Hermias fluktplaner. Når Demetrius setter av gårde for å finne sin forlovede følger den forsmådde Helena etter.

Men de fire unge elskende er ikke alene i skogen. En heller tvilsom teatertrupp, bestående av fire arbeidere, øver på underholdningen til hertugens bryllup. Stjernen i truppen blir i likhet med de forelskede ungdommene offer for maktkampen og sjalusifeiden mellom Alvekongen Oberon og hans dronning Titania. I den magiske skogen er det alvene som rår og en ekte kjærlighetsjakt mellom mennesker og alver begynner å utspille seg, anført av alvekongen Oberon og hans tjener, kjærlighetstricksteren, Puk.

I nettene opp til Hertugens bryllup vendes og dreies alle aspekter av kjærligheten, og i den magiske skogen er alle overlatt til naturens uforutsigbarhet. Her får de oppleve forelskelsens lunefulle vesen som både bittersøt og fatal.

En midtsommernattsdrøm er et raust virvar om kjærlighetens sorger og komplikasjoner, men ikke minst gleder!

ANMELDELSER:
"Igjen og igjen blir jeg imponert av Rogaland teater - et teaterhus som leverer nesten bedre enn vi fortjener", skrev kulturredaktøren i Aftenbladet etter premierene på En midtsommernattsdrøm og Åpenbaringen.

Og han er ikke alene om å være begeistret, for de gode anmeldelsene har bokstavelig talt trillet inn til En midtsommernattsdrøm. Hans kollega Jan Zahl mente «En midtsommernattsdrøm «har alt du kan be om av eit teaterstykke. Dette må du sjå», var hans oppfordring, og ga full pott og seks øyne på terningen. Les anmeldelse her

Også hos Dagbladet innkasserte En midtsommernattsdrøm en sekser. «Teaterfryd!» var overskriften på anmeldelsen. «En forestilling som får deg til å lene deg tilbake i setet og tenke: «Slapp av, her er du i gode hender», skrev Andreas Wiese. Les anmeldelse her

Marianne Terjesen i Norsk Shakespeare Tidsskrift fant også frem superlativene i sin anmeldelse og mente En midtsommernattsdrøm var «morsomt, rørende, bittelitt skummelt – og ikke minst slående vakkert». Les anmeldelse her

Og i takt med de gode anmeldelsene som har trillet inn har billettene trillet ut. For publikum har også omfavnet forestillingen og i de sosiale mediene har tilbakemeldingene vært overveldende:

«Helt fantastisk opplevelse!! Vi kunne ikke slutte å smile! Takk for nok en nydelig opplevelse Rogaland Teater!»

«En helt fantastisk forestilling - gratulerer til ALLE sammen - jeg storkoste meg fra begynnelse til slutt ❤️👏🏻 Kommer til å se d flere ganger»

«Utrolig gøy! Nydelig ensemble! Shakespeare må ha vært ***** da han skrev denne, og hadde digga denne lekne, syke, magiske og deilige festen av en forestilling! 😁 Gratulerer til alle involverte med velfortjent 6er!»

«👏👏👏..magisk opplevelse 👌»

«Ååååååå Lykke✨❤️ Tusen hjertelig takk nok en gang Rogaland Teater👏👏En Midsommernattsdrøm av William Shakespeare. Sier som Stavanger Aftenblad. Magisk Midsommernatt, terningkast 6, minst. Tårene rant, av latter og av det var så rørende vakkert. Regi, koreografi, scenografi og kostymedesign, Bravo!!!✨👍👏Nina Ellen I love you. Du er helt rå, uansett hvilken rolle du får👊Skjønneste Mareike likeså👏Resten av gjengen gjorde også en helt fantastisk jobb. Ville se stykket en gang til, idet sceneteppet gikk ned. Kjenn deres besøkelsestid folkens. Løp og kjøp. Halleluja. Lenge leve kjærligheten. Må huske & fornye Dramakortet mitt❤️❤️❤️»
Varighet:
2 timer og 20 minutter inkl pause
Av :
William Shakespeare
Oversatt av :
Niels Brunse
Regissør:
Maria Kjærgaard-Sunesen
Scenograf og kostymedesigner:
Simon Holk Witzansky
Koreograf:
Belinda Braza
Komponist og lyddesigner:
Anders Ortman
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Dramaturg:
Michael Evans
Forestillingsfoto:
Grethe Nygaard
Visuelt plakatuttrykk:
Stig Håvard Dirdal
 
Lysander:
Demetrius:
Hippolyta/Titania:
Thesevs/Oberon:
Egevs/Erteblomst:
Peter Nagl/Prologus/Spindelvev:
Nikolaj Rumpe/Pyramus/Esel:
Harald Hamre/Sennepsfrø/Løve/Mur:
Siri Sikvalderkål/Thisbe/Møll (Fnugg):