EN MIDTSOMMERNATTSDRØM
En hyllest til drømmene

Hovedscenen:
4.sep -  19.okt 2019
EN MIDTSOMMERNATTSDRØM
En hyllest til drømmene
Når Shakespeares mest spilte stykke settes opp på Hovedscenen i høst, blir det forviklinger, komedie og kaos i kjærlighetslivet. Stykket er en hyldest til drømmens kraft og et av William Shakespeares aller mest spilte stykker. Her handler det om alt det ukontrollerbare som våkner til liv om natten.

I Shakespeares herlige forviklingskomedie er handlingen lagt til Athen, midt i forberedelsene til hertugens bryllup. Hermia, datteren til en av hertugens ansatte, nekter å la seg tvangsgifte med den unge Demetrius, og risikerer å måtte bøte med livet. Hun flykter ut i skogen med sin elskede Lysander. Venninnen Helena er håpløst forelsket i Demetrius og i et desperat forsøk på å få ham, røper hun Hermias fluktplaner. Når Demetrius setter av gårde for å finne sin forlovede følger den forsmådde Helena etter.

Men de fire unge elskende er ikke alene i skogen. En heller tvilsom teatertrupp, bestående av fire arbeidere, øver på underholdningen til hertugens bryllup. Stjernen i truppen blir i likhet med de forelskede ungdommene offer for maktkampen og sjalusifeiden mellom Alvekongen Oberon og hans dronning Titania. I den magiske skogen er det alvene som rår og en ekte kjærlighetsjakt mellom mennesker og alver begynner å utspille seg, anført av alvekongen Oberon og hans tjener, kjærlighetstricksteren, Puk.

I nettene opp til Hertugens bryllup vendes og dreies alle aspekter av kjærligheten, og i den magiske skogen er alle overlatt til naturens uforutsigbarhet. Her får de oppleve forelskelsens lunefulle vesen som både bittersøt og fatal.

En midtsommernattsdrøm er et raust virvar om kjærlighetens sorger og komplikasjoner, men ikke minst gleder!

Av :
William Shakespeare
Regissør:
Maria Kjærgaard-Sunesen
Scenograf og kostymedesigner:
Simon Holk Witzansky
Koreograf:
Belinda Braza
Komponist:
Anders Ortman
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Dramaturg:
Michael Evans
Medvirkende:
Espen Reboli Bjerke
Nina Ellen Ødegård
Lars Berge
Jacob Vigeland
Marianne Holter
Ingrid Rusten
Eva Ragnhild Tysse
Ulrikke Døvigen
Jonas Digerud
Marko Kanic
Matias Kuoppala
Mareike Wang

Hoved samarbeidspartnere:

SAMARBEIDSPARTNER:

Støttespillere:

Eiere:

Hoved samarbeidspartnere:

SAMARBEIDSPARTNER:

Støttespillere:

Eiere: