Et drømmespill
Det er synd på menneskene

Hovedscenen:
11.nov -  27.nov 2020
Et drømmespill
Det er synd på menneskene
Koronaviruset er på besøk som ubuden gjest og hele verden er kastet ut i en merkelig transittilstand der hverdagen vår ikke er til å kjenne igjen. Livets skjørhet føles sterkere enn på lenge. Mange opplever store personlige utfordringer, og vi blir mer eller mindre tvunget til å kjenne på eksistensielle dilemmaer og ikke minst angst og uro. Det hele føles nesten som et makeløst mareritt.
 
«Det är synd om människorna» er August Strindbergs mest kjente setninger - fra et av hans mest kjente teaterstykker, «Et Drömspel». Stykket ble utgitt i 1902 etter at Strindberg selv hadde gjennomlevd en sjelesplintrende privat krise.

Et drømmespill starter med at Agnes, Guds datter, er på vei ned til menneskene for å forstå deres jammer og misere. På avstand, sett fra gudenes perspektiv, er jorden vakker, med grønne skoger, blått vann, hvite topper, gule åkrer. Menneskene som bor der, er imidlertid i en sørgelig forfatning. De er utakknemlige og misfornøyde. De lever i mangel, lengter etter noe annet, hevder bittert at livet har gjort dem urett, og deres morsmål heter karakteristisk nok klage. Men som Agnes innledningsvis sier: så vakkert som det er på jorden, hvor vanskelig kan det nå egentlig være, dette livet menneskene lever?
I sine vandringer på jorden nøyer hun seg ikke med å iaktta menneskene, hun deler også deres skjebne. Gjennom drømmebilder følger vi Agnes' møte med menneskenes pine og smerte. Her møtes de vakreste drømmer og de skumleste mareritt. Fra nattsvart mørke til lyse skandinaviske sommernetter, fra ild til vann, fortid til nåtid, fra sorg til glede. I drømmenes kaotiske form.
Det blir en intens og medrivende reise i menneskenaturen når vi setter opp Et drømmespill i regi av Ole Anders Tandberg på Hovedscenen i november.

Foajeen vil være stengt, men det er mulig å forhåndsbestille snacks og drikke samtidig som du booker billettene. Da står det klart når du ankommer teatret. Har du glemt det når du kjøper billetter kan du etterbestille det her.​
Av:
August Strindberg
I en versjon av:
Arne Lygre og Ole Anders Tandberg
Regi:
Ole Anders Tandberg
Scenografi og lysdesign:
Markus Granqvist
Kostymedesign:
Lena Lindgren
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Offiseren:
Dikteren, Politibetjent:
Medisindekan/Lina/Kristin/Skuespillerinnen/Edith:
Filosofidekan/Krabbefiskeren/Forloveden/Læreren/Annen asfaltarbeider:
Jusdekan/Leirsjefen/Asfaltarbeideren/Offiserens far:
Bartenderen/Pensjonisten/Den blinde/Den rike mannen:
Teologidekan/Offiserens mor/Victoria/Alice/Den rike kvinnen: