Et drømmespill
Det er synd på menneskene

Hovedscenen:
11.nov -  27.nov 2020
Et drømmespill
Det er synd på menneskene
«Det är synd om människorna» er August Strindbergs mest kjente setninger – fra et av hans mest kjente teaterstykker, Et Drömspel. Stykket ble utgitt i 1902 etter at Strindberg selv hadde gjennomlevd en privat krise.
 
Som Strindberg skriver i forordet til Et drømmespill, har han prøvd «å etterligne drømmens usammenhengende, men tilsynelatende logiske form». Og stykket består derfra av «en blanding av minner, opplevelser, påfunn, urimeligheter og improvisasjoner».
 
Dette kan sies å være en presis beskrivelse av Et drømmespill, hvor vi ytre sett følger Agnes, Guds datter som har dratt til jorden for å finne ut av hvorfor menneskene alltid klager. Hun observerer dem og livene deres, men tar også selv del i livet. Hun forelsker seg, får et barn og får etter hvert smake dagliglivets grusomme trivialiteter, mens hun hele tiden stiller spørsmålet; Hvorfor må det være så hardt å være menneske?

Agnes møter et arsenal av karakterer som alle har sine skjebner: Ulykkelig kjærlighet, ekteskapsproblemer, økonomiske kriser, tap av status og det verste av alt; smerten ved å være til. Vi skriker når vi blir født og skriker når vi dør. Etter Agnes´ mange opplevelser må vi etter hvert spørre oss om hvem det er som egentlig drømmer?
 
I denne versjonen av Strindbergs klassiker har regissør Ole Anders Tandberg i samarbeid med Arne Lygre lagt til tekster fra Strindbergs øvrige, private, okkulte og kunstneriske univers.
 
Foajeen vil være stengt, men det er mulig å forhåndsbestille snacks og drikke samtidig som du booker billettene. Da står det klart når du ankommer teatret. Har du glemt det når du kjøper billetter kan du etterbestille det her.​
Varighet:
2 timer og 30 min inkl pause
Av:
August Strindberg
I en versjon av:
Arne Lygre og Ole Anders Tandberg
Regi:
Ole Anders Tandberg
Scenografi og lysdesign:
Markus Granqvist
Kostymedesign:
Lena Lindgren
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Maskør:
Jill Tonje Holter
Komponister:
Joel Sahlin og Ida Kampenhaug
Forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal
 
Offiseren:
Advokaten/Førtids-pensjonist:
Dikteren/Politibetjent/Den rike mannen:
Medisindekan/Lina/Kristin/Skuespillerinnen/Edith:
Filosofidekan/Krabbefiskeren/Ektemannen/Alice/Annen asfaltarbeider:
Jusdekan/Leirsjefen/Asfaltarbeideren/Offiserens far:
Bartenderen/Den blinde:
Lærerinnen/Teologidekan/Offiserens mor/Victoria/Den rike kvinnen: