GLASSMENASJERIET AV TENNESSEE WILLIAMS
- Virkelighetsflukt og knuste drømmer

Teaterhallen:
29.apr -  23.aug 2017
GLASSMENASJERIET AV TENNESSEE WILLIAMS
- Virkelighetsflukt og knuste drømmer
Glassmenasjeriet er et av verdens mest spilte teaterstykke, og med god grunn. Det ble skrevet i 1944 av Tennessee Williams og historien minner om Williams egen biografi. Fortellingen vikler ut Tom Wingfields poetiske tilbakeblikk på drømmer, livsløgner, tvangstrøyer og brustne illusjoner, og er en rørende historie om smerten ved å svikte dem man er mest glad i.

Glassmenasjeriet er fremdeles ubehagelig aktuelt i sitt innhold. Vi møter familien Wingfield, hvor moren Amanda hersker over sønnen Tom og hans lettere funksjonshemmede søster Laura. Den tidligere skjønnheten Amanda lever i en drøm, og hun har aldri klart å tilpasse seg en ny virkelighet etter å ha blitt forlatt av sin mann. På samme måte har datteren Laura flyktet inn i sin drømmeverden av små glassfigurer. Jim er gjesten, utsendingen fra virkeligheten utenfor som skaper bevegelse i denne familiens ulike drømmer. Tom er den eneste som tilslutt klarer å flykte fra dette illusjonsspillet av dagdrømmer og livsløgner. Men til hvilken pris?

Williams portrett av en familie i forfall og oppløsning skaper stor gjenkjennelse og er et varmt, poetisk og brutalt drama.

Se trailer fra forestillingen her

NBNBNB:

Velkommen til sårbarhetens manesje. Dette er en forestilling i to akter. Mellom første og andre akt blir det en 15 minutters benstrekk. Det er med andre ord ingen ordinær pause og derfor har ikke baren åpent. Det blir dog rikelig anledning til å nyte forfriskninger under benstrekken - bare husk å bestille i baren når du kommer eller på nett samtidig som du bestiller billetten. Forfriskningene blir delt ut i salen av våre hyggelige foajeverter.

God fornøyelse!

Skolemateriell finner du her
 
Varighet:
2 timer og 20 minutter inkl 10 minutters benstrekk i salen
Av:
Tennessee Williams 
Oversetter:
Inger Hagerup
Regissør:
Victoria Meirik
Scenograf og kostymedesigner:
Susanne Münzner
Komponist:
Jacub Kudlac
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Mette Arnstad
Svein Solenes
Ingrid Rusten
Hadle Lavold Reisæter