Grønlandsūtraen
Bekymringenes sūtra

Teaterhallen:
15.nov -  26.nov 2019
Grønlandsūtraen
Bekymringenes sūtra
Hvordan skape mening når hele verden bare er et ‘hæ?’

De har (minst) femti ord for «snø» på Grønland. I smeltegryta utenfor T-banen og Deli de Luca finnes et mylder av stemmer – et sted i lille Norge hvor du møter den store verden. Her går du rundt og er engstelig, kverner på de samme tankene. Du prøver å dra hetta over hodet og sette på en sang. Ikke tenke noe mer på det. Men det er allerede i gang.

I Grønlandsūtraen er temaet resirkulasjon: Hovedpersonens bekymringer og angst for verdens tilstand er noe som kommer og går, som i en loop. Det handler om hvordan vi hører og snakker om de samme tingene, om og om igjen. Er det i det hele tatt mulig å bryte ut av negative spiraler, de onde sirklene, hverdagslivets mønstre? Er det mulig å sette sammen alle de løse ordene og tankene, det fragmentariske og ødelagte, og skape ny mening i kaoset? Og hva er faktisk handling, og hva er bare prat?

Grønlandsūtraen er skrevet av forfatteren og poeten Fredrik Høyer, som også står for fremføringen. Stykket er omarbeidet for scenen av Mattis Herman Nyquist, som debuterte som regissør med denne forestillingen. Monologen er basert på diktsamlingen med samme navn, utgitt som bok og LP-plate under litteraturkonseptet Ferdigsnakka.

Grønlandsūtraen er utgitt som bok, LP og adaptert til teater. Høyer fikk Komiprisen i 2017 for forestillingen, og ble nominert til Gullboken samme år.

Grønlandsūtraen er produsert i samarbeid med Nationaltheatret.

orestillingen er et gjestespill og Dramakortet kan dessverre ikke benyttes.

Dersom du har Dramakortet får du 50% rabatt på billetten.
Varighet:
Ca 1 time uten pause
Av og med :
Fredrik Høyer
Regissør og bearbeidelse:
Mattis Herman Nyquist
Lysdesigner:
Øyvind Wangensteen
Komponist/lyddesigner:
Gaute Tønder