HAPPY HOUR av Cristian Ceresoli
En lystig ferd mot undergangen

Hovedscenen:
5.sep -  17.okt 2020
HAPPY HOUR av Cristian Ceresoli
En lystig ferd mot undergangen
«Alle dager ligner hverandre.
Men det er en dag, som er annerledes enn de andre.
En dag, som alle venter på.”
 
Kerfuffle er en gutt, verdensmester. Mens Ado, søsteren hans, er ei jente. Mamma og pappa er lykkelige. Fordi det er obligatorisk.
 
De to søsknene forteller i en intens og fabulerende strøm av tanker om sin oppvekst i et samfunn der en splitter ny og svært effektiv form for munter totalitarisme er under utvikling. Det er en verden av morsomme massedeportasjoner og festlige utslettelser og hvor de overfladiske glansbildeverdiene veier mer enn personlighet og frihet. Her råder den kulørte fascismen, mens folk nyter livet og kleskoden er leopardmønstret. Men budskapet fra det totalitære styre i denne verden er klar: smil eller bli straffet!
 
Du trenger ikke å ha styr på fortidens søreuropeiske diktatorer, Trumps ulike meninger, eller ha fulgt med i verdensutviklingen de siste par hundre årene for å få fatt i fascismeadvarselen i Happy Hour - der alt som er ekte, uskyldig og kjærlig blir sølt til og ødelagt. Du trenger heller ikke å være interessert i politikk for å se denne forestillingen. Det du imidlertid kan ende opp med er en ubehagelig følelse av maktesløshet, frykt for fremtiden og avsky mot vulgærkapitalismen. Som selvfølgelig kan kureres med store mengder reality-tv, å swipe gjennom venners instagram-stories eller en voldsom dyr shoppingtur...
 

Den italienske forfatteren Cristian Ceresoli sto bak suksessen DRITT (La Merda). HAPPY HOUR er et fragment av det samme landskapet som i La Merda, og utfolder seg som en dystopisk advarsel om hvor vi kan havne hvis vi ikke overveier de grunnleggende strukturene og verdiene i vår verden på nytt.
 
HAPPY HOUR hadde italiensk urpremiere i oktober 2018 og settes for første gang opp i Norge på Rogaland Teater.

A Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions, Teatro Metastasio, Teater Grob in association with Jersey Arts Centre and Pleasance.

Foajeen vil være stengt, men det er mulig å forhåndsbestille snacks og drikke samtidig som du booker billettene. Da står det klart når du ankommer teatret. Har du glemt det når du kjøper billetter kan du etterbestille det her.​

Skolemateriell: 

Undervisningsmateriell kan lastes ned her. 
Varighet:
1 time og 15 minutter uten pause
Av:
Cristian Ceresoli
Oversatt av:
Audny Chris Holsen
Regissør:
Audny Chris Holsen
Scenograf og kostymedesigner:
Olav Myrtvedt
Lysdesigner:
Tobias Hagström-Ståhl
Lyddesigner:
Jonas Bjerketvedt
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Plakat og forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal
Medvirkende:
Kerfuffle:
Karl Vidar Lende