Haugtussa
DRØMMER, TROLLDOM OG DEN STORE KJÆRLIGHETEN

Hovedscenen:
29.jan -  12.mar 2011
Haugtussa
DRØMMER, TROLLDOM OG DEN STORE KJÆRLIGHETEN
I januar bringes Arne Garborgs mesterverk til Hovedscenen. Vi følger den synske Veslemøy gjennom møtet med den voldsomme kjærligheten, sviket, utestengelsen og kampen for å reise seg og finne veien videre. Det storslagne diktverket får nytt liv i en sceneversjon der dans og ny musikk understreker Veslemøys kamp mot mørkemaktene.

Vår Haugtussa handler om Veslemøys overgang fra jente til ung kvinne. Forestillingen bygger på et utvalg dikt som beskriver hennes vei fra jente og en del av fellesskapet, til å bli synsk og utelukket, å oppleve den første kjærligheten, det første sviket og til å gå gjennom en kjærlighetssorg og bli en voksen ung kvinne. Det handler om menneskets på den ene siden trang til å være en del av et fellesskap, det være seg samfunn, familie eller parforhold, og den andre siden behov for å være et individ, være seg selv.

De to hovedelementene i forestillingen er Veslemøy og koret. Koret representerer fellesskapet som hun etter hvert utelukkes fra. Koret representerer Fellesskapet, samfunnet og verden. Koret forteller historien. Veslemøy er den som lever igjennom det hele. Hun er den lyriske linjen.
Premiere:
29. januar 2011
Varighet:
Ca 1 time og 40 min. inkl. pause
Av:
Arne Garborg
Regissør:
Sigrid Strøm Reibo
Scenograf:
Gjermund Andresen
Koreograf:
Oleg Glushkov
Komponist:
Alexander Manotskov
Musikere:
Kapellmester og perkusjon: Bastien Ricquebourg
Akkordeon: Johan Egdetveit
Bratsj: Bergmund Skaslien
Veslemøy:
Maria Dommersnes Ramvi
Jon:
Mads Sjøgård Pettersen
Haugkallen:
Nils Christian Fossdal
Koret:
Svein Solenes
Espen Alknes
Cato Skimten Storengen
Lars Funderud Johannesen
Kikki Stormo
Kathrine Fagerland