Hedda Gabler
En uløst gåte

Hovedscenen:
8.feb -  25.apr 2018
Hedda Gabler
En uløst gåte
Etter å ha tatt Nora og Et dukkehjem inn i det 21. århundre har regissør Audny Chris Holsen nå gitt seg i kast med nok et ikon av Ibsen. Denne gangen er det en av Ibsens mest gåtefulle kvinner som skal utforskes.
 
Hedda Gabler er annerledeskvinnen i Henrik Ibsens forfatterskap. I motsetning til Nora samtaler ikke Hedda åpent med noen om sine negative erfaringer, og det er ikke gatedøren som smeller når hun går. Hedda bærer på en hemmelighet.
 
I stykket møter vi Hedda som fru Tesman. Hun er nygift med Jørgen, som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise, men hun elsker ham ikke. Hedda føler seg levende begravd! Hva gjør hun nå?
 
Ytre sett beskriver Ibsen hva som skjer når man gifter seg på feil grunnlag, men mer overordnet dreier det seg om hva det vil si å leve og gjøre valg. Det er allmennmenneskelige spørsmål Ibsen tar opp. Hvem er Hedda og hvem vil hun være? Og hva skjer når et menneske går på akkord med den hun egentlig er, og hvor farlig er det å ikke være seg selv?
 
Helga Guren har fått rollen som Hedda – en karakter som fremdeles berører, engasjerer, provoserer og resonnerer i oss den dag i dag.
 
Klikk her for å laste ned  bakgrunns/undervisningmateriale til forestillingen.
Varighet:
2 timer inkl pause
Anbefalt aldersgrense:
15 år
Av :
Henrik Ibsen
Regissør:
Audny Chris Holsen
Scenograf og kostymedesigner:
Åse Hegrenes
Koreograf:
Sigrid Edvardsson
Komponister:
Halvor Lillesund og Vegard Fossum 
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Foto og visuelt uttrykk:
Stig Håvard Dirdal
Hedda Gabler:
Jørgen Tesman:
Frøken Juliane Tesman:
Assessor Brack:
Ejlert Løvborg:
Mattias Lech

Flere lignende forestillinger: