Kirsebærhagen
Et tragikomisk farvel til en epoke - der alt var mye bedre...

Hovedscenen:
9.nov -  19.nov 2022
Kirsebærhagen
Et tragikomisk farvel til en epoke - der alt var mye bedre...
At mennesket har denne enestående evnen til å fortrenge det ubehagelige og heller fokusere på det likegyldige og underholdende visste Tsjekhov, og derfor skrev han Kirsebærhagen som en komedie. Men som med alt annet i livet går komedien og tragedien hånd i hånd. Regissør Ole Anders Tandberg tar Tsjekhovs evig aktuelle stykke og trekker paralleller inn i vår tid.

I Kirsebærhagen handler det om å miste fotfeste i en verden i forandring, og et feststemt ensemble er klar til å kaste seg ut i et forsøk på å løse det evige dilemmaet: Hvordan mele sin egen kake men ikke putte mer i munnen enn man kan gape over?
 
Det går latterlig dårlig på første klasse i Kirsebærhagen, der godseier Ranevskaja og hennes aristokratiske familie trues av konkurs og familieeiendommen med den vakre og enorme kirsebærhagen står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon. 
 
Løsningen kunne være å selge hele molevitten mens det ennå er tid. Det gjennomtenkte og fornuftige forslaget fremsettes av den nyrike oppkomlingen Lopakhins, som har virkelighetsfornemmelse nok til å se realitetene i øynene – og veien ut av krisen. Men i stedet for å handle, drukner familien, som er vant til det søte liv, sine bekymringer i rikelige mengder champagne, sløseri og tidsfordriv, mens de klamrer seg til minnene om verden av i går.
 
Kirsebærhagen er en forestilling, som er både komedie og drama, underholdning og tragedie. Men mest av alt er forestillingen et vibrerende og levende speil. Et speil som vi mennesker så desperat har bruk for, ettersom det eneste konstante i denne verden er forandringen. 
 
 
Premiere:
09.11.22
Av:
Anton Tsjekhov
Oversatt av:
Kjell Helgheim
Regissør:
Ole Anders Tandberg
Scenograf :
Sven Haraldsson
Kostymedesigner:
Maria Gebers
Komponist:
Joel Sahlin
Lysdesigner:
Karl Oskar Sørdal
Andrejevna Ranevskaja Ljubov:
Jermolaj Aleksejevitsj Lopakhin:
Pjotr Sergejevitsj Trofimov:
Christian Greger Strøm
Charlotta Ivanovna:
Firs:
Per Tofte
Semjon Pantelejevitsj Jepikhodov:
Jasja:
Elg Elgesem
Plakatfoto:
Grethe Nygaard og Play Design