Kunsten å rane en bank
En kriminelt god komedie!

Hovedscenen:
8.des 2021 -  21.jan 2022
Kunsten å rane en bank
En kriminelt god komedie!
13. januar foretok regjeringen en evaluering av tiltakene som ble innført 15. desember. Det er en akrobatisk øvelse å endre salkart pga de gjeldende regler for hvor mange publikummere vi kan ha på besøk. Men øvelse gjør mester og nå nærmer vi oss det olympiske kravet. Fra 15. januar kan vi igjen ha flere publikummere i salen. Vi øker fra 50 til 200 publikummere fra lørdag 15. januar. Billettsalget til forestillingen 15. jan er åpnet og billetter til de resterende forestillingene blir lagt ut i salg lørdag morgen. 

Som det første teater i Norge kan vi stolt presentere West End suksessen Kunsten å rane en bank eller The comedy about a bank robbery som den heter på engelsk. The Mischief Theatre har revolusjonert komediesjangeren i Londons West End og står bak suksesser som The play that goes wrong, Peter Pan goes wrong og Groan ups. Denne gjengen er ikke redd for å overskride grenser eller være politisk ukorrekte i humorens tjeneste. Og de arbeider ut fra det enkle dogmet om å gi publikum «tons of fun». (eventuelt tonnevis med moro)
 
I Kunsten å rane en bank befinner vi oss i Minneapolis på 1950-tallet, nærmere bestemt sommeren 1958, i en tilsynelatende amerikansk småbyidyll. Minneapolis City Bank, en sjokkerende dårlig bank drevet av den udugelige bankdirektøren Robbe Tremann, har av uante grunner blitt betrodd oppgaven med å oppbevare en ungarsk prins sin mest dyrebare diamant. 
 
Når fengselsfuglen Mitch får nyss om dette går han straks i gang med å planlegge tidenes kupp. Ved hjelp av sin (ex)kjæreste, bankdirektørens datter, og en fengselsbetjent setter han sin ambisiøse plan ut i livet. Men i en by med fylt med småkjeltringer som befinner seg på ulike steder av skurkeskalaen, og der de mest hederlige ikke er til å stole på, tvinger et stort spørsmål seg frem: Hvem er det som til syvende og sist stikker av med diamanten? For er Mitch sin plan vanntett nok? Kan han stole på sine medsammensvorne? Vil han overhodet lykkes?
Det blir høy energi, tett timing, spektakulære slap-stick stunts, skjulte agendaer, komiske forviklinger og et herlig trekantdrama når Kunsten å rane en bank blir å se på Hovedscenen i høst. Og det vil rett og slett være kriminelt å gå glipp av denne forestillingen! 

Teatermagasin:
Du kan lese mer om forestillingen i vårt teatermagasin ved å klikke her.
 
THE COMEDY ABOUT A BANK ROBBERY
by Jonathan Sayer, Henry Shields and Henry Lewis
Copyright agency for plays by Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields 
United Agents Nicki Stoddart: nstoddart@unitedagents.co.uk
The Comedy About A Bank Robbery was first presented on 21st April 2016 at the Criterion Theatre, London 

Norgespremiere:
8. desember 2021
Varighet:
Ca. 2 timer og 30 min inkludert pause
Av:
Jonathan Sayer
Henry Shields 
Henry Lewis
Oversatt av:
Bartek Kaminski
Regi:
Bartek Kaminski
Scenograf og kostymedesign:
Bård Lie Thorbjørnsen
Koreograf:
Belinda Braza
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Lysdesign:
Børe Noer Borrevik
Maskør:
Jill Tonje Holter
Ansvarlig flyvesystem - personflyvning:
Olle Jacobsson og John Sikveland
Mitch Ruscitti:
Rob Tremann:
Agent Randal Shuck:
O´Brien, Politikommisjonær, Hovmesteren, Blomsterselger, Eddie, Irving, Gunther, Gus, Prins Ludwig, Raner og Hanratty:
Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal
Forlag:
Nordiska ApS

Flere lignende forestillinger: