Kunsten å rane en bank
En kriminelt god komedie!

Hovedscenen:
10.nov -  22.des 2021
Kunsten å rane en bank
En kriminelt god komedie!
Som det første teater i Norge kan vi stolt presentere West End suksessen Kunsten å rane en bank eller The comedy about a bank robbery som den heter på engelsk. The Mischief Theatre har revolusjonert komediesjangeren i Londons West End og står bak suksesser som The play that goes wrong, Peter Pan goes wrong og Groan ups. Denne gjengen er ikke redd for å overskride grenser eller være politisk ukorrekte i humorens tjeneste. Og de arbeider ut fra det enkle dogmet om å gi publikum «tons of fun». (eventuelt tonnevis med moro)
 
I Kunsten å rane en bank befinner vi oss i Minneapolis på 1950-tallet, nærmere bestemt sommeren 1958, i en tilsynelatende amerikansk småbyidyll. Minneapolis City Bank, en sjokkerende dårlig bank drevet av den udugelige bankdirektøren Robbe Tremann, har av uante grunner blitt betrodd oppgaven med å oppbevare en ungarsk prins sin mest dyrebare diamant. 
 
Når fengselsfuglen Mitch får nyss om dette går han straks i gang med å planlegge tidenes kupp. Ved hjelp av sin (ex)kjæreste, bankdirektørens datter, og en fengelsbetjent setter han sin ambisøse plan ut i livet. Men i en by med fylt med småkjeltringer som befinner seg på ulike steder av skurkeskalaen, og der de mest hederlige ikke er til å stole på, tvinger et stort spørsmål seg frem: Hvem er det som til syvende og sist stikker av med diamanten? For er Mitch sin plan vanntett nok? Kan han stole på sine medsammensvorne? Vil han overhodet lykkes?
Det blir høy energi, tett timing, spektakulære slap-stick stunts, skjulte agendaer, komiske forviklinger og et herlig trekantsdrama når Kunsten å rane en bank blir å se på Hovedscenen i høst. Og det vil rett og slett være kriminelt å gå glipp av denne forestillingen! 
 
THE COMEDY ABOUT A BANK ROBBERY
by Jonathan Sayer, Henry Shields and Henry Lewis
Copyright agency for plays by Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields 
United Agents Nicki Stoddart: nstoddart@unitedagents.co.uk
The Comedy About A Bank Robbery was first presented on 21st April 2016 at the Criterion Theatre, London 

Norgespremiere:
10.11.21
Av:
Jonathan Sayer
Henry Shields 
Henry Lewis
Oversatt av:
Bartek Kaminski
Regi:
Bartek Kaminski
Scenograf og kostymedesign:
Bård Lie Thorbjørnsen
Koreograf:
Belinda Braza
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Lysdesign:
Trygve Andersen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Leo Magnus de la Nuez
Espen Reboli Bjerke
Ragnhild Jørgensen Tysse
Anders Dale
Even Stormoen
Ragnhild Arnestad Mønness
Marko Iversen Kanic
Øystein Martinsen
Mareike Wang
Svein Solenes


 
 
Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal
Forlag:
Nordiska ApS