Lenis plassar
På kanten av mørket

Intimscenen:
28.jan -  15.apr 2021
Lenis plassar
På kanten av mørket
Det blir kortreist kunst når Øyvind Rimbereids langdikt Lenis plassar fra 2017 blir teater. Regi og tilrettelegging for scenen er lagt i hendene på danske Jonas Corell og får urpremiere 28. januar på Intimscenen.    

Øyvind Rimbereid er en av Norges mest prisbelønte poeter. Stavangermannen har gjennom hele sitt forfatterskap latt språk og samfunn smelte sammen og Lenis plassar er intet unntak. Her går han blant annet tett inn på det norske arbeidslivet i dag og det er mye som smuldrer og faller fra hverandre når vi følger fortelleren,- en arbeidsløs elektriker på 42 år.  

Leni har forsvunnet og vi følger mannen hennes på leting etter henne. Han sitter bokstavelig talt på kanten av mørket der han befinner seg på en haug over byen sent på kvelden. Også han lurer på om det er for sent. Hva har skjedd? Kunne han forhindret det? Er hun forsvunnet av egen, fri vilje, eller er hun bortført? Han oppsøker plassene han ser for seg hvor hun kan være eller kan dukke opp: Hoteller, shoppingsentre, kaianlegg, tunnelen som bygges i byen, en campingplass. Vi følger ham gjennom minner, drømmer, forestillinger. Letingen etter Leni blir til en vandring gjennom en tid som går fort, kanskje for fort. Og stadig følges han av et kor, som forsøker å kommentere og gi råd. En natt i næringsparken utenfor byen knuser han et vindu i bygget hvor Leni har jobbet. Er hun der inne? Nå?   

I Lenis plassar alternerer ulike stemmer i en svevende dialog der vi som publikummere strekkes mellom virkelighet og drøm, fortid og nåtid, håp og undergang. Og det hele kombineres med det vakre og det vonde, det åpenbare og det som ligger skjult. 

Foajeen vil være stengt, men det er mulig å forhåndsbestille snacks og drikke samtidig som du booker billettene. Da står det klart når du ankommer teatret. Har du glemt det når du kjøper billetter kan du etterbestille det ved å klikke her.


Urpremiere:
28. januar 2021
Varighet:
1 time og 15 min uten pause
Regi:
Jonas Corell Petersen
Dramatiker:
Øyvind Rimbereid
Scenograf, Kostymedesign:
Ida Grimsgaard
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesign:
Karl Oskar Sørdal
Komponist:
Lasse Marhaug
Medvirkende:
Medvirkende:
Mira Shepard
Medvirkende:
Kiara Urbanovska
Medvirkende:
Mea Fjelldal
Stemmer:
Glenn André Kaada
Even Stormoen
Ingrid Rusten
Marianne Holter
Jonas Corell Petersen
Mareike Wang
Matias Kuoppala
 
Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal

Flere lignende forestillinger: