LILLE EYOLF
- Du er ikke skikket til å stå alene

29.aug -  11.okt 2014
LILLE EYOLF
- Du er ikke skikket til å stå alene
”Ånds- og talentløs gammelmannsmimring”, mente Knut Hamsun (den gang 35 år gammel) om Henrik Ibsens ”Lille Eyolf” da stykket ble utgitt i 1894. 120 år senere er ikke regissør og  Ibsenpris-nominerte Lisa Lie (34 år gammel) av samme oppfatning som Hamsun. Hun føyer seg inn i rekken av unge regissører som får vise frem sitt talent på Rogaland Teater. Hun har pustet liv i Lille Eyolf og vist at Ibsen er like aktuell i dag som for 120 år siden.  Som så ofte hos Ibsen handler det om samliv, valgfrihet og undertrykt fortid som griper inn i nåtiden.

Anmeldere og publikum har omfavnet forestillingen og Andreas Wiese i Dagbladet mener «forestillingen oppleves som en billedreise gjennom drifter, drømmer og behov.» 

Lille Eyolf er et av Ibsens siste skuespill og kanskje hans mest mystiske. Dette kan ha gjort stykket uglesett i sin samtid, men gjør det høyaktuelt i dagens samfunn. I Lille Eyolf kommer vi bak en polert familiefasade og blir konfrontert med spørsmålet "Er vi modige nok til å leve et liv i ærlighet?" Dette er historien om en familie som mister et barn og i kjølvannet av tragedien eser det usagte ut og eksploderer. Plutselig stilles familiemedlemmene til ansvar for sine handlinger og undertrykte ønsker.

Klikk her for å komme til undervisningsopplegg til LILLE EYOLF
Varighet:
2 timer inkl pause
Dramatiker:
Henrik Ibsen
Regissør:
Lisa Lie
Scenograf og kostymedesigner:
Marte Ekhougen 
Visuell konsulent:
Tobias Leira 
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Mattias Lech som Alfred Allmers
Marianne Holter som Rita Allmers
Helga Guren som Asta Allmers
Svein Solenes som Borgheim
Gretelill Tangen som Rottejomfruen
Ingrid Rusten som Døden
Nicholas Herrem/Emma Lola Ihle/Niclas Christoph Piel som Lille Eyolf
Plakatfoto og grafisk design:
Stig Håvard Dirdal
Forestillingsfoto:
Ingvil Skeie Ljones

Flere lignende forestillinger: