MARKENS GRØDE - REVISITED
- Naturen er grenseløs!

Teaterhallen:
10.sep -  12.nov 2016
MARKENS GRØDE - REVISITED
- Naturen er grenseløs!
Mennesket og naturen bombarderer ikke hverandre, de gir hverandre ret, de konkurrerer ikke, kapløper ikke efter noget, de følges ad. Midt i dette går dere og er til.  Fjældene, skogen, myrene, engene, himlen og stjærnerne – å det er ikke fattig og tilmålt, det er uten måte. (Markens Grøde)

Etter suksessforestillingen Fruen fra Havet gir regissør Tatu Hämäläinen og hans team seg i kast med nok et norsk ikon: Markens Grøde av Knut Hamsun – en bauta i norsk litteratur og en fortelling om menneskets evne til overlevelse, utvikling, fremskritt – og ødeleggelse. Boken ga Hamsun Nobelprisen i 1920. 

Hamsun uttalte at han skrev Markens Grøde til framtiden, til de kommende generasjonene. Spørsmål som hvordan vi skal behandle naturen, hverandre og hva vi skal etterstrebe i våre liv er vel så viktige i våre dager som på Hamsuns tid. 

I Markens Grøde – Revisited undersøker vi hvordan vi kan anvende Hamsuns fortelling i nåtiden på vår søken etter den rette måten å leve på i en kompleks verden.

Det blir et besøk tilbake til Markens Grøde og Hamsuns verden, men med dagens blikk hvor publikum blir invitert med på en sanselig teateropplevelse. 

NB: Det er problemer med å kjøpe billetter til forestillingen via Ticketmaster dersom du bruker Explorer som nettleser. Dette problemer oppstår ikke dersom du bruker Chrome eller Safari som nettleser. Ticketmaster jobber med å rette opp feilen.

Det er utarbeidet bakkgrunnsmateriell til forestillingen. Klikk her for å laste ned materiell.
Varighet:
2 timer og 20 minutter inkl pause
Anbefalt aldersgrense:
Fra 15 år
Av:
Tatu Hämäläinen 
Tora von Platen
Regissør:
Tatu Hämäläinen 
Scenograf, kostymedesigner og lysdesigner:
Chrisander Brun
Komponist og lyddesigner:
Anders Brunvær Hauge
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Lars Funderud Johannessen
Ingrid Rusten
Ragnhild Arnestad Mønness
Biniam Abbai Gezai
Kirsten Hofseth
Borghild Rangnes Homlong
Viljar Natlandsmyr
Lea Kaldestad Schur
Johannes Schubert
Una Helene Aasen-Broback
Nora Dirdal Bjørnson
 
Foto:
Chrisander Brun