Nye smitteverntiltak i teatret pr 14. januar
Nye tiltak og liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

1.des 2021 -  1.feb 2022
Nye smitteverntiltak i teatret pr 14. januar
Nye tiltak og liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!
13. januar foretok regjeringen en evaluering av tiltakene som ble innført 15. desember. Det er en akrobatisk øvelse å endre salkart pga de gjeldende regler for hvor mange publikummere vi kan ha på besøk. Men øvelse gjør mester og nå nærmer vi oss det olympiske kravet. Fra 15. januar kan vi igjen ha flere publikummere i salen. Det betyr at vår kapasitet er følgende:

Hovedscenen - 178
Teaterhallen - 50
Intimscenen - 67
Kjellerteatret - 25

Vi har full forståelse for at nye tiltak kan skape noe usikkerhet og mange spørsmål, og føre til en del pågang i vår billettluke både på telefon og mail. Vi lover at vi skal besvare alle mail som blir sendt oss. Men igjen, igjen, igjen må vi ydmykt be om at dere har litt tålmodighet med oss. Vi peiser på og jobber oss stadig nærmere en besvarelse på nettopp DIN mail! Fatt mot og hold ut! Den som venter på noe godt venter ei forgjeves! Og nok en gang - takk for tålmodigheten!

Vi har nå vi navigert oss i det nye smittevernlandskapet mellom de ulike tolkningene av regjeringens «kan», «bør» og «må».  

Fordi det er litt trangt om plassen i teatret kan det være vanskelig å holde avstand. Men det er ingen grunn til å bli lang i maska av den grunn, bare behold maska på når du er på besøk hos oss - både før, under og etter forestilling.

Selv om vi kan være flere i salen må vi fremdeles ha god avstand og vi ber ydmykt om at alle blir sittende på sine tilviste plasser. Vi vet det er lov å sitte tett på sine husstandsmedlemmer, men det er ikke så lett for våre foajeverter å vite at Kåre og Konrad har ring på fingeren og samme bostedsadresse, mens Lise og Leif er ute på første date. Det føles sikkert urimelig og strengt i det nye året, men vi håper ingen i publikum tar skade av avstandskravet vi har lagt til rette for. Og vi krysser så sinnsykt fingre for at vi snart kan sitte som sild i tønne igjen

Baren holdes fremdeles lukket og slukket. 
 
Her har vi laget en liten huskeliste over hva som er viktig å huske på når du igjen kommer i teatret:

1. Først og fremst: Hold 1 meter avstand for å begrense smitte!
Formålet med råd til befolkningen om å holde avstand, er å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte, derfor er redusert kontakthyppighet viktig for å bremse spredningen av covid-19. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbruddet. Husk at dette også gjelder utenfor teatret både FØR og ETTER forestilling. 

2. Når du kommer i teatret er det smart å ta frem billetten i god tid i forbindelse med billettkontroll. Har du Dramakortet ha dette og legitimasjon klar. Det vil forhindre kødannelse. Kom ikke for tidlig, men gjerne 20 minutter før forestilling. Gå direkte inn i salen, da vår foaje er altfor trang til mingling i disse tider. 

3. Møter du kjente i teatret har du nå mulighet for å vise nye kreative måter å hilse på. Håndhilsing og klemming er helt ut i disse dager.

4. God hånd- og hostehygiene går aldri av moten og vask hender før du kommer i teatret. Antibac er et alternativ når håndvask ikke er mulig, og det finnes tilgjengelig på ulike stasjoner i teatret! 

5. Og sist, men ikke minst: Hvis du er syk eller har symptomer– bli hjemme!
 
Vi håper på forståelse for at dette er nødvendige forebyggende tiltak, og at disse vil bidra til hyggelige og trygge teateropplevelser for alle fremmøtte.

Velkommen i teatret!
 
Illustrasjon Stig H Dirdal