Påklederen
En komisk tragedie

Teaterhallen:
7.okt -  25.nov 2017
Påklederen
En komisk tragedie
I Påklederen inviterer vi deg backstage, der du får et innblikk i livet til et turneteater og deres heroiske forsøk på spille King Lear i blitzregnet under 2. verdenskrig. 

Sir er en aldrende skuespiller og diva plaget av sykdom. Han er dyktig i sitt fag og en anerkjent Shakespeare-tolker. Men han også en fallende stjerne og en selvopptatt tyrann, som påklederen Sebastian må stri med. Sebastian har vært Sirs påkleder gjennom 16 år, og oppfører seg som en blanding av Sirs hund og forelder. Han har et ambivalent forhold til sin leder, som han både beundrer og finner selvopptatt, men lurer både seg selv og andre om hans storhet. Etter mange år i kunstens tjeneste går Sir på en skikkelig smell etter å ha tøyd strikken for langt, og i stykket bestreber Sebastian seg etter beste evne å få Sir på scenen tidsnok til forestillingsstart.

Påklederen er både trist og morsom samtidig som den er rørende og gjenkjennbar. Det er et stykke for to store stjerner og våre eminente skuespillere Even Stormoen og Espen Hana er klar til å levendegjøre og skildre det ubalanserte forholdet mellom skuespilleren Sir og hans påkleder Sebastian. 

Til deg med Dramakortet, enn så lenge kan det ikke bestilles billetter med Dramakortet på nett via Ticketmaster. Derfor må Dramakortbilletter reserveres på e-post billettsalg@rogaland-teater.no eller på telefon 51 91 90 90 og tas ut i billettluken på Rogaland Teater.
Varighet:
2 timer og 20 min inkl pause
Av :
Ronald Harwood
 
Regissør:
Torfinn Nag
Scenograf- og kostymedesigner:
Gjermund Andresen
Dramaturg:
Michael Evans
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesigner:
Trygve Andersen
Oversetter:
Torstein Bugge Høverstad
Forlag:
Nordiska ApS - København
Foto og visuelt uttrykk:
Stig Håvard Dirdal
Sebastian:
Medvirkende:
Medvirkende:
Roar Kjølv Jenssen / Øyvind Angeltveit
Medvirkende:
Medvirkende:
Katharina Rudjord
Teatertruppen består av:
Tom Reidar Bratteli 
Tom Stangeland
John Austvoll 
Trond Dahl 
Øyvind Brunvær