PAN
Dødelig idyll

Hovedscenen:
14.nov -  1.des 2018
PAN
Dødelig idyll
«… der hændte mig noget, eller jeg drømte det», skriver løytnant Glahn i første kapittel av sine erindringer.

Når teatersjef Arne Nøst denne høsten gir seg i kast med Hamsuns ikoniske verk har han både regi, scenografi og musikk. Han vektlegger drømmeperspektivet i Pan og lar hele handlingen utspille seg i en drømmeaktig fantasiverden, der personene dukker opp og forsvinner igjen i strid med all logikk.

I Pan (1894) forteller den unge løytnant Thomas Glahn om sine opplevelser ved handelsstedet Sirilund i Nordland. Året er 1855, og Glahn forsøker å livnære seg som jeger og fisker. Han bor i en enkel hytte og gir inntrykk av å leve isolert og i pakt med naturen. Samtidig pleier han omgang med stedets kondisjonerte. I byen forelsker han seg i Edvarda – kjøpmann Macks datter - og i skogen tar han Eva - smedens kone - som elskerinne.

Glahn er en forvirret, spontan, kaotisk og hypersensitiv outsider som er kastet inn i en til tider dødelig kamp mellom natur og kultur. Han er en person med sterk vilje, sterke drifter og lyster. Men personligheten gjør det vanskelig for ham å få det han vil ha - nemlig Edvarda. Han mestrer ikke de sosiale spillereglene, og har samtidig en slags forakt for det siviliserte som ikke gjør ting enklere.

I PAN tar Arne Nøst for seg de sterke følelsene kjærlighet og forelskelse og skildrer hvordan disse følelsene kan vekke de mørkeste sidene i mennesket. Den røde tråden i stykket er en mystisk ond kraft som lurer i det skjulte uten at man får helt grep på hva det er.

PAN er snart utsolgt høsten 2018 og derfor har vi nå lagt ut billetter i salg våren 2019. Klikk her for å komme til billettsalg 2019. 
Varighet:
2 timer og 20 minutter inkl pause
Regissør, scenograf og komponist:
Arne Nøst
Bearbeidet av:
Arne Nøst og Carl Jørn Johansen med utgangspunkt i Yngve Sundvords tidligere bearbeidelse
Kostymedesigner:
Christina Lovery
Lyddesigner:
Amund Ulvestad
Lysdesigner:
Haakon Espedal
Videodesigner:
Reidar Richardsen
Lydteam:
Trygve Stakkeland  
Arild Lægreid
 
Koreograf:
Therese Markhus
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Anders Dale
Ragnhild Arnestad Mønness
Helga Guren
Marko Kanic
Espen Hana
Roar Kjølv Jenssen
Forestillingsfoto og visuelt plakatuttrykk:
Stig Håvard Dirdal