Panikk i kulissene
Teater Manus jubileumsforestilling

Hovedscenen:
6.sep -  6.sep 2021
Panikk i kulissene
Teater Manus jubileumsforestilling
Teater Manu er hele Norges tegnspråkteater. De ønsker å være et foregangsteater og et kulturelt møtepunkt for døve, et sted man kan produsere, konsumere og diskutere kultur, på døves premisser. Alt Teater Manu produserer er også tilgjengelig for hørende, da de bruker stemmeskuespillere.

I 2021 fyller Teater Manu 20 år, og det feires med Panikk i Kulissene, et stykke som utforsker alle mulige utfordringer man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann skal med sitt entusiastiske ensemble gå løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.
 
Her møter vi klassiske komediekarakterer: en nevrotisk og intellektuell regissør, en alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en evig kverulant, en overarbeidet inspisient, samt de som er så vakre at de har lite annet å spille på. I arbeidet med å sette opp et teaterstykke går det meste galt og intrigene mellom de stereotypiske karakterene blir stadig villere. Publikum blir tatt med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, samt de påfølgende turbulente forviklingene bak scenen hvor
misforståelsene bygger seg opp. Stykket er en salig teaterlek hvor alle strever med de lille tingene i livet og ender opp som en parodi på seg selv.
 
Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Dette er et teaterstykke som er blott til lyst, og det er en glede å endelig få presentere denne klassikeren på tegnspråk.

Denne produksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret. En turné er planlagt for Norge, Sverige, og Finland, med besøk til Clin d’Oeil festivalen i Reims.
 
Dramakortet kan dessverre ikke benyttes.

 
Varighet:
2 timer og 30 min inkl pause
Av :
Michael Frayn
Regissør:
Mira Zuckermann
Språkkonsulent:
Sølvi Zuckermann
Dramaturg:
Tine Thomassen
Scenograf :
Gjermund Andresen
Kostymedesigner:
Anette Werenskiold
Parykk & Maskedesign:
Helena Andersson
Lysdesigner:
Martin Myrvold
Lyddesigner:
Erik Hedin
Medvirkende:
Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Kevin Eide Edvardsen, Casper Lund,
Carola Insolera, Mette Marqvardsen, Marita S. Barber, Alexei Svetlov og Anne-Line L. Kirste

 
Stemmeskuespillere:
Kjersti Fjeldstad og Marit Synnøve Berg
Illustrasjon:
Alexei Svetlov