Panikk i kulissene
- Britisk humor på sitt beste

Hovedscenen:
9.apr -  14.jun 2014
Panikk i kulissene
- Britisk humor på sitt beste
En annenrangs teatergruppe øver inn en ny forestilling. Det er generalprøve og alt som kan gå galt, går galt. Men det er bare begynnelsen. For etter en helsvart generalprøve med skuespillere som ikke kan teksten, som snubler i rekvisittene, bommer på dører, samt en regissør som holder på å gå fra konseptene går det fra vondt til verre…

Den britiske dramatikeren Michael Frayn har gått bak scenen og komponert en teatral forviklingscocktail med stykket "Panikk i kulissene". Her møter vi paniske skikkelser og deres hysteriske rollefigurer. Her er halvgode skuespillere, sjalu kjærester, gravide inspisienter, alkoholiserte pensjonister og arbeidsomme altmuligmenn i en frodig teaterlek.

Gled deg til en av de mest vellykkede komediene i nyere tid, hvor vi får lov til å følge de turbulente forviklingene både foran og bak scenen.

Både publikum og anmeldere var i fyr og flamme etter premieren av Panikk i kulissene. SA trillet en femmer på terningen og RA kvitterte med en sekser. Nrk Rogaland starter sin anmeldelse på følgende måte: "I den elleville teaterleken settes både skuespillernes fysikk og publikums lattermuskler på harde prøver".
Les hele anmeldelse fra NRK Rogaland her

Bill: Ord. 350,- | Stud. 150,- | Hon. 245,-
Varighet:
2 timer og 15 min inkl pause
Dramatiker:
Michael Frayn
Regissør og oversetter:
Carl Jørgen Kiönig
Scenograf og kostymedesigner:
Milja Salovaara
Komponist:
Åsmund Feidje
Lysdesigner:
Torill Lund
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Nina Ellen Ødegård
Øystein Martinsen
Ingrid Rusten
Lars F. Johannessen
Helga Guren
Svein Solenes
Anders Dale
Penda Faal
Ole Christoffer Ertvaag
Forestillingsfoto og grafisk design:
Stig Håvard Dirdal, dTurbine